När säger vi stopp?

Jag läser på lite om allt som har hänt i Bjästa. Ni vet "Linnea" som våldtas och sedan mobbas och fryses ut av i stort sätt hela samhället. Det är en fruktansvärd fruktansvärd historia. Det är så tragiskt alltihop. Till och börja med att våldtäkten ens äger rum. Men också hur folk fungerar. Vad är det egentligen som gör så att man tar en dömds parti? Det är för mig totalt obegripligt.

Nu DESSUTOM råkar stackars Oscar som gick i den dömdes klass ut för skiten.

"Som många andra i Bjästa satt han bänkad framför tv:n i onsdags för att se Uppdrag gransknings reportage om den våldtagna flickan i hans skola. Programmet presenterade gärningsmannen som ”Oskar”. Oscar Andersson rös.
– Jag förstod direkt att det skulle bli problem, säger han."

Klantigt, otroligt klantigt! Läs mer om det här.

Det är en tragedi, för alla inblandade. För flickan, flickans familj, pojken, pojkens familj och nu även för Oscar och hans familj. Räcker det inte nu?

Och glöm inte det viktigaste, grundproblemet; Hur får det ens hända? Hur kan en våldtäkt äga rum i en skola?

Och hur mår "Linnea"?


Kommentarer
Postat av: Em

I en tragisk sak mår sällan någon bra av mycket uppmärksamhet. Att media belyser det hela är bra för alla som INTE är inblandade och självklart bra om det är till hjälp även i denna saken. Rättvisa är viktigt, men det blir lätt fel när uppmärksamheten blir stor. Nu svamlar jag.. Du förstår kanske vad jag menar ändå.

2010-03-28 @ 19:06:32
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Gun

Ja, fy, det är så hemskt alltihopa. Nu får de sluta med det där och låta alla vara ifred! Det var ju bra för Linnea att det kom fram, men det räcker nu. Och jäkligt klantigt att de kallade pojken vid samma namn som en klasskompis. Det hjälper ju inte att pojken blir trakasserad heller. Han är ett barn som behöver vård.

2010-03-28 @ 20:38:42
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Eva

Det är häxjakt i modern tappning.

2010-03-29 @ 07:11:05
URL: http://kominochtaentitt.blogspot.com
Postat av: Daniel

Men media behövs TYVÄRR för att Linnea ska få upprättgörelse

2010-03-29 @ 09:06:12
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0