Upptagen

Återkommer inom kort.


Fest!


Tjohooooo

I kväll kommer den här blåbärsälskande finingen till Uppsala!


Om det ändå kunde sluta blåsa så vore det perfekt

Fredagmorgon, solen skiner och det är hyfsat varmt. Jag och Flisan lyxar till det och äter frulle på ballen.

God morgon!


"Ta kort på min tatuering!"


Åka till ikea såklart!


Gissningsleken

Mamma har smittat mig. Vi har visserligen inte träffats när hon varit sjuk, men vi har pratat i telefon så det måste vara hon. Vaknade med samma feberkänsla som igår och ont i halsen. Tack för den du mamma!

Vet vad man alltid orkar oavsett hur dåligt man mår? Vet ni? Gissa!

Heja Bayern

Jag är skittrött. Har känt mig febrig hela kvällen men det är nog bara nattens sömnlöshet som gjort sig till känna.

Nu ligger jag i sängen och tittar på slutet av CL-semifinalen och hoppas jag kan sova sen.

God natt!


Fin balle

Jag fortsätter pimpa hemmet lite. Idag balkongen. Lite tidigt kanske men va fan. Det är ju maj snart.

Det är långt ifrån klart. Det ska vara mer färg och dynor på stolarna som jag inte hittar. Och så blommor såklart. Massor med blommor men dem får nog vänta tills det inte är iskallt på nätterna. Jag vill ha en riktigt mysig balkong där man vill sitta på varma kvällar.

Vad tycker ni? Något jag ska ändra? Vad fattas?


Lite trött idag

Runt klockan 4 somnade jag till slut. Jag gick och la mig 22.30. Somnade 4. Yes, liksom.

Vid halv 3 hörde jag hur Flisan började röra på sig och plötsligt ser jag hennes huvud titta upp på andra sidan Mutysken. Sen försvinner huvudet och tre sekunder senare kraffsar det till och då har hon hoppat upp i sängen. Vilket hon ALDRIG har gjort mitt i natten. Hon går över Mutysken (som inte märker någonting) och lägger sig lugnt och försiktigt mellan oss, med huvudet på kudden och inom några sekunder snarkar hon. Myspys.


Bara så ni vet...

...så har jag inte somnat än.

Fuck.


Vill somna nu

Jag vill skrika högt rakt ut. Bara skrika. Hatar det här.

Kan. Inte. Sova.


Körkortsboken och sol

Jag sitter på balkongen och läser körkortsboken. Nästa stora mål i livet är ett körkort. Jag har bokat in 10 körlektioner i juni och hoppas på avhoppningar innan dess.

Men hörni! Äntligen lite sol!


"Men geeee mig benet då!"


God morgon!


Hur gott?


Pimpar köket


April

Vad ska jag blogga om? VAD ska jag blogga om?

Så kom jag och tänka på att april snart är slut. Sjukt ju. Maj snart och det är nästan snö ute. Väldigt väldigt irriterande. Men ändå, vad fort tiden har gått. Så började jag gå igenom alla bilder som jag tagit under april och inser att det har hänt en del denna månad.

Lilla Mu var här och hälsade på en hel vecka. <3

Älskade Flisan opererade bort knölar på ryggen och fick ha tratt i två veckor. Det här är precis när vi kommit hem från veterinären. Hon är fortfarande halvvaken efter narkosen. Lilla gumman.

Lilla Mu lånade min telefon utan att jag märkte det. Hittade några konstiga kort några dagar senare.

Jag kom in i det här med lchf på riktigt.

Började träna ordentligt, fyra gånger i veckan.

Flisan klippte sig.

Vi köpte en ny bil.

Ja och så gosade vi en hel del.

Fullspäckad månad med andra ord. Nu kommer snart maj, då borde väl våren komma på riktigt?

Tekoppen

Idag har jag köpt tekoppar minsann. Tekoppar som jag har glott på i månader men som har varit så dyra. Idag visade det sig att det var halva reapriset så då fick några stycken följa med hem minsann.


Någon som vill komma och dricka te imorgon?

Fredagkvällen

Igår var jag på dejt med Mutysken. Vi var på bio och såg Hamilton och sedan åt vi vår första lchfmiddag ute. Filmen var bra. Persbrandt är ju, vad ska man säga, easy on the eye. Inte så svårtittad på, om man säger så. Hrrmm. Ja och maten var underbart god. Och inte var det svårt att beställa utan kolhydrater inte heller.



En sån dag

Mysbyxor och soffgos.


Det regnar ju jättemycket!

Hörru! Dum-matte. Det regnar. Fattaru? Jag vill inte. Kom nu så går vi in igen. Jag kan hålla mig. Det är lugnt. Jag lovar. Jag grejer det.

(vi gick ut. Men bara till gräsmattan där Flisan kissade och bajsade jättefort och sedan drog mot dörren igen)


Älskar Celsius

Celsius fungerar skitbra för alla som undrar. Spelar ingen roll hur trött jag är, dricker jag en innan träning så är jag oförskämt pigg sedan. Jag kan springa längre och snabbare på löpbandet och jag kan lägga på mer vikt på styrketräningen. Nu har ju mitt vänstra knä fått för sig att plåga mig. Så just nu kan jag inte springa alls. Men jag kan gå snabbt och köra styrka. Fasiken vad kroppen ska protestera då.

Jaha. Idag var jag på stan med en kompis. Köpte bland annat nya ljusstakar. Fina va?


Hur skönt?


PMS?

Usch jag känner mig helt låg idag. Går och tänker alla värsta tänkbara scenarion och blir ledsen över sådant som inte ens inträffat. Jag är knäpp. Trycka en jävla chokladkaka vill jag också. En hel. I ett nafs. Fan. Borstade tänderna istället så jag inte gör det.

Flisan och Mutysken är inte hemma och ibland är det skönt att vara ensam men inte nu. Nu längtar jag bara.

Bäst jag sover bort den här tråkiga inställningen. God natt!


Fullt upp

Vi har haft fullt upp idag. Med detta:


Gott faktiskt


Kroppen skriker: sluuuuta träna för bövelen!

Goddagens.

Idag är en trött dag. Jag är vansinnigt seg. Har ingen energi alls. Dessutom är jag snuvig och svidig i ögonen. Håller jag på att bli sjuk? Det vore ju typiskt nu när jag kommit igång med träningen.

Tänkte prova celsius idag innan träningen. Spännande, jag har ganska höga förväntningar på dem.

Intresseklubben antecknar.


I sin egen säng

Flisan har inte fått plats i sin säng under tiden hon har haft tratten. Så vi har bäddat provisoriskt åt henne. Men nu är allt som vanligt igen, Flisan ligger i sin säng(som dessutom är ny) och snarkar.

God natt!


Hur det går?

Ni kanske undrar hur det går med lchf? Jahaaaa ja men då ska jag berätta.

Jag började ju för 4 veckor sedan. Det går jättebra. Jag mår väldigt bra av maten, jag har aldrig ont i magen, känner mig aldrig någonsin proppmätt och väldigt sällan hungrig. Dessutom har jag gått ner runt 8 kg.

Jag har kommit igång med träningen och har samma energi till att träna även utan kolhydrater. Jag kommer nog äta så här nu och för alltid. I alla fall om jag känner att jag mår så här bra av det hela tiden. Många frågar hur länge jag ska äta den här dieten. Men det folk missar då är att det är ingen diet. Det är ett val man gör om vad man äter. Jag kommer äta så här jämt. Jag har inget slutdatum på det. Däremot kanske jag, när jag har nått mitt mål, kommer kunna "fuska" någon gång ibland. Men inte än, absolut inte än.

Dåså. Idag åt vi det här. Köttbullar med brunsås och blomkålsris. Gotti.


Aaaaaaghhhhhh

På gymmet.


Back to normal

Äntligen! Stygnen är borta. Så fort vi kom innanför dörren så började Flisan skaka och dra mot ytterdörren. Väl inne i ett rum i väntan på veterinären skakade hon ännu mer. Och sedan uppe på bänken när stygnen togs bort skakade hon ännu ännu mer. Jag höll hennes huvud mot mig och försökte lugna henne och det var snabbt överstökat.

Åh så skönt.

Så här såg det ut första dagen när vi kom hem.

Så här ser det ut nu. Sårskorpor och lite svaga rutor på ryggen.

Tjena tjena mittbena.

Vi köper en ny tårta

Nu ni! Nuuu är det dags. Vi har RINGT till veterinären, vi vet att han är där. Håll nu alla tummar för att stygnen är borta inom en timme.

God morgon :)


Älskad av många

Oj oj oj vad trött jag är nu. Har sovit över hos mattemor och mattefar inatt. Det är väldigt mysigt där och jag trivs bra för dem tycker så himla mycket om mig allihop. Och så har jag ju lärt mig att husse och matte kommer och hämtar mig förr eller senare.

MEN hemma är ändå bäst.

Snark snark.


Vill ha tacos!

Inflyttningsfesten igår var väldigt kul. Jag drack lite (för mycket) vin och lyckades motstå alla frestelser såsom efterrätt och chips. Det känns mycket bra idag.

Nu ligger jag i soffan och är sjukligt trött.

Puss på er


Annars då?

Ligger i soffan och vilar och taggar till inför kvällen. Vi ska på inflyttningsfest hos några vänner. Flisan ska sova över hos mamma och pappa. Hon blev jätteglad när de kom och hämtade henne. Lilla gumman.

Annars då? Har färgat håret idag. Mutysken är och köper en bil. Spännande.

Ni då?


Du skämta med mig aprilo??

Vädergudarna skojar med mig. Kul.

Haha. Ha. Ha. Hahahaha. HA. HA. HA.


Mohahaha

Hörrni, mamma och pappa. Detta är vad ni gick miste om ikväll. Nu ångrar ni er allt va?

Helstekt fläskytterfilé med gräddstuvade champinjoner, haloumi och tzatsiki.

Mmm.


Kurragömma

Jag klippte Flisan idag. Det gick bra men det var jobbigt och tog lång tid och det blev hår ÖVERALLT. Men fin blev hon, såklart. Jag märkte att hon tyckte det var lite tråkigt för hon försökte smita ibland. Men när hon låg på rygg och jag klippte så somnade hon en stund, så SÅ hemskt kan det inte ha varit.

Trodde jag.

Efter klippen så var jag tvungen att duscha för jag hade som sagt hår överallt. När jag var klar så hittade jag inte Flisan. Jag ropade och ropade. Hon låg inte på sina vanliga platser. Trodde hon hade gått ut på balkongen, men så såg jag det här:


Smuts(hår) efter klippningen. På överkastet. Hmmm.


Och mycket riktigt, där under låg hon och gömde sig.

Jag gissar att hon tänkte: "Jag gömmer mig här, så kanske hon inte hittar mig, så kanske jag slipper bli mer klippt."

Men se så fin hon blev:


Hej

Sitter i bilen och väntar på Mutysken. Det regnar och är svinkallt. Nyss gick en tjej med korta shorts och vårjacka förbi. Herregud. Vad gammal jag kände mig. Det var tider det. När man tog fram sommarkläderna trots att det fortfarande var vinter. Nåja det är ganska skönt att vara gammal också. Så slipper man frysa.


Är det det här som kallas antiklimax?

"Kom in i slutet på nästa vecka, ni behöver inte boka tid. Det är bara att komma in så tar jag bort stygnen. Ni behöver inte betala heller."

Så sa han. Så vi köpte med oss en tårta till han och hans typ fyra anställda. Vi tycker han har varit en ängel mot oss och Flisan så vi ville ge en tårta som tack.

Så kommer vi dit.

Jag: Hej är N här?
Receptionist: Nej han kommer inte in idag. Ni får komma tillbaka på måndag.

Ehhhh. Say what?

Prova själv att sova med tratt dum-matte

När husse åker till jobbet får jag hoppa upp i sängen och sova bredvid matte. Dessutom tar hon av mig den dumma tratten också. Så här ligger jag nu och passar på att snarka jäääääättehögt så inte matte kan somna om. Lika bra.


Svett

Ni vet den lukten man känner när man kommer in på gymmet. Varm, instängd och svettig lukt. Jag står här och bidrar med min del och ska snart åka med mitt svett och handla lite.

Bra så.


Det här gör jag just nu


Sen blir det rejäl dusch på lördag

Godmorgon alla glada.

Jag gav precis Flisan allra sista medicinkuren. Snaaaart är det över. Imorgon tas stygnen bort och sen slipper hon allt var bandage och tratt heter. Och det första vi ska göra är att gå en promenad i den skog där alla "pooler" finns. Nu jäklar ska hon få springa löst och busa och springa och bada hur mycket hon vill.

I några dagar.

Snart är det dags för löpning.

Sleepless in Uppsala

Jag kan inte sova. Har för ont i ryggen. Har upptäckt instagram så jag leker lite där. Ganska fina effekter med bilderna.

Ja men dåså. God natt igen då.


God natt!


Onödigt


Morgontrött

-Ska vi gå ut? frågade jag.

Hon svarade med att lägga sig så här. Jäääättesugen på promenad.


Satans benhinnor

Okej, Celsius verkar ändå okej att prova så det ska jag göra. Måste bara hitta en affär som säljer dem.

Nu har jag precis kommit hem från gymmet och jag har ett till problem, nämligen mina benhinnor. Vafan liksom? Jag får så sjukt ont. Vila sägs ska hjälpa men liksom, jag kan ju inte vila hela mitt liv. För så fort jag rör på mig igen så gör det svinont. Blir det bättre ju mer man tränar eller sliter man mer på det om man tränar? För jag kör ju ändå, lider mig igenom ett träningspass trots att jag har ont. Är det farligt?

Det bästa svaret i det här läget är att det blir bättre med tiden. Kör!

Så, svara så nu. Tack.

Celsius

Jag har precis kommit hem från gymmet och har ätit lite lunch. Ikväll ska vi till mamma och pappa för att säga hejdå till Lilla Mu som åker hem ikväll. Som tur är så fyller hon år om en månad så då "måste" vi åka dit igen :)

Jag har en fråga till er. Har ni provat Celsius? Alltså drycken. Den som ska göra underverk med träningen. Alla (och det är ganska många) som jag har läst om/känner som dricker det säger att man blir superpigg och tränar hårdare och förbränner mer. Stämmer det?

Jag ska prova i alla fall.

Morgonstund

Smoothie, nyhetsmorgon och tystnad. Mutysken och Flisan sover fortfarande och jag njuter av lite ensamtid. Och snart åker jag till gymmet med Lilla Mus mamma. Kul!


Sddsfsdlfknsd fdkfmsdf

Ungefär så mår jag. USCHHHHH jag vill dö. Nej men typ. Är så vansinnigt trött. Och less och... typ deppig. Det går ju över såklart, imorgon kanske. Men det är trist nu.

Om en timme ska vi bort på grillmiddag. Så nu ska jag ladda om.


Dessutom gör medicinen henne så trött

Påskbubbla. Lilla Mububbla. Bandage-sår-medicin-trattbubbla.

Jag längtar till lösa promenader där Flisan busar och hoppar i alla vattendrag hon kan nosa fram.

Hoppas ni har en fin påsk gott folk.


Sovmorgon

Ja somnar man som en stock kl 22.00 så får man väl kanske skylla sig själv att den där sovmorgonen man tänkte ha varar till 8.00.

Jag ligger kvar och myser lite. Den här lilla sötnosen ligger nämligen bredvid mig och snarkar högt. Och det är en fröjd för mina öron att höra henne snarka med tratten på. Äntligen kan hon sova ordentligt trots den på.

Ja, dessutom snöar det ute. Så jag funderar på att ligga kvar tills det slutat.

God morgon!


Mat

Blir serverad korv och makaroner. Ni ser va? Visst blir ni avundsjuka?


Väntar på bussen och bygger bil

Det är full rulle här. Vi har ätit frukost med sugrör. När jag var och borstade tänderna hade Lilla Mu hunnit bygga en bil i köket. Fint va?

Just nu sitter hon och väntar på bussen som kommer snart. Då ska hon åka till stan.

Trevlig skärtorsdag hörni.


Uppdatering

Som ni kanske har förstått så är jag lite upptagen just nu. Med en underbar Lilla Mu och en jätteduktig Flisan. Flisans andra natt med tratten gick jättebra. Hon sov sig igenom i stort sätt hela natten. Däremot så drömde Lilla Mu mardrömmar hela natten för jag var vaken med henne istället. Såå, två nätter utan sömn börjar ta ut sin rätt.

Lilla Mu är nog det "lättaste" och roligaste barnet jag träffat. Kanske är jag lite partisk men ändå. Hon är underbar faktiskt. Flisan är utan tratten på dagen och har istället ett bandage runt magen och ryggen. Det går jättebra. Hon visar inga tecken på att börja bita upp mot såren. Men jag håller stenkoll på henne varje sekund ändå. Man vet aldrig.

Jaaa. Det var väl det jag hann med just nu. Nu ska vi äta.

God morgonpuss!


Jobbig natt

God morgon.

Lilla Mu står och gör glass av sina memorykort. Hon bankar lite i bordet och tittar på mig.

- Går det bra att jag bankar så? frågar hon.

Bästa Lilla Mu!

Stackars Flisan har haft en jobbig natt. Hon vaknade flera gånger och hittade ingen skön plats att sova på. Hon gick runt runt och jag var vaken länge med henne och kliade henne där tratten sitter. Den är ju så obekväm. Lilla gumman. Bara 11 dagar kvar nu :-(


Kommer inte på någon rubrik

Jag vet inte var jag ska börja riktigt men det har varit en omtumlande dag. Jag hade tur för Mutysken kunde vara ledig även idag. Så vi (och Lilla Mu) åkte med Flisan till veterinären imorse. Hon skulle alltså sövas ner och ta bort talgkötlar på ryggen och tandsten. När dem ska ta henne för att börja så kravlar hon sig fast runt min hals och vill absolut inte med. Jag försökte verkligen visa mig lugn och trygg med situationen men det var svårt. Jag var jättesuperdupernervös för narkosen eftersom hon är såpass gammal.

Men men, det skulle ta ett par timmar så vi åkte till media markt för att köpa en film till Lilla Mu. Och där står vi och tittar när Mutysken frågar mig hur jag mår. Då börjar jag gråta. Inne på mediamarkt. Yes.

Nåja, det gick bra allting. Flisan mår bra men är sjukt trött på tratten. Så vi har lindat runt henne "bandage" så hon slipper den när vi är hemma och vakna. Dock får hon nog sova med den för då kan vi inte ha koll så hon inte biter upp stygnen.

Nu sover både hon och Lilla Mu i soffan och snart jag med.

God natt!

Doktor

Jag är sjuk i ryggen och Lilla Mu är doktor och målar på min rygg.


Mitt hjärta blöder

På riktigt. Jag kan inte sluta gråta. Gör det inte framför henne för jag vill inte att hon ska känna av det men alltså... Fan. Tolv dagar ska hon ha den där jäkla tratten. Jag hatar den. Den är tortyr. Hon går in i allt. Fan.


Svammel

Nuuu är vi hemma i Uppsala igen. Vi stannade en sväng hos mamma och pappa för att hämta en potta och äta lite mat innan vi åkte hem till oss.

Lilla mu är glad och nöjd men saknar farfar väldigt mycket då han var på jobbet när vi kom dit. Tur att de får träffas imorgon.

När vi kom hem skulle vi ta på nattlinne och mysa i soffan med lite popcorn men Lilla mu ville borsta tänderna och ha välling direkt eftersom hon var så "jättetrött". Till slut somnade hon i soffan framför Nicke nyfiken.

Vi har det så mysigt. Har inte hunnit svara på några kommentarer men ska göra det så fort jag hinner. Imorgon ska vi till veterinären med Flisan som ska få vara där ett par timmar och få lugnande och ta bort talgkötlar och tandsten. Min älsklingsgumma. Men det kommer gå bra.

Så där. Då har jag svamlat klart. Nu ska vi titta på Missing som är en väldigt bra serie!


Tupplur i bilen.

20120401_143719 (MMS)

Tupplur i bilen.


Nu åker vi hem Faster och Mutysk.

20120401_132630 (MMS)

Nu åker vi hem Faster och Mutysk.


RSS 2.0