Att sätta ord på känslan

Ibland kan det vara svårt att förklara en känsla. Det finns inte riktigt ord för hur man känner. Man vet att det är något, det finns en känsla i kroppen. Men man kan inte förklara det. Man kan inte sätta ord på det.

Nu ska jag försöka hitta ord för vad jag känner just nu. Jag har funderat länge. Jag kommer på ett och det får tala för min känsla. Ordet är: helg!


Ironi

Har ni tänkt på hur mysigt det är på Stockholms t-central såhär inför påskhelgen?

Glömde er imorse

Idag:

Fast tänk er att alla papper är barn. Jag är förskollärare.

Imorgon:
God eftermiddag! (istället för ett godmorgon-inlägg)


Nem Nem Quan

Jag är lite frånvarande. Jobbade idag också och det gick ganska bra. Får dippar ibland då det känns som att jag ska falla ihop som en säck potatis på golvet. Men nu sitter jag hemma och har precis målat naglarna. Ska nämligen ut och äta med jobbet ikväll. Jag har velat som en tok hela dagen på om jag ska stanna hemma istället eller inte. Men nu har jag bestämt mig för att gå.

Ni vet hur man kan få frågan om man kan rekommendera någon restaurang? Jag har aldrig riktigt kunna svara på den, förrän nu. Nem Nem Quan, på Åsagatan i Stockholm. Vietnamesisk mat, gudomligt gott. Så ikväll ska jag äta kungsräkor, bara det är ju värt en liten febertopp.

Ha en bra kväll!


Mad Men

Jag vet att det kanske inte är det smartaste att jobba när man är sjuk. Tyvärr är jag inte så smart, så att jag förstår det smartaste. Utan istället gör det dummaste. Förstår ni?

Så jag tänker fortsätta jobba, oavsätt era skrämmande historier om hjärtflimmer osv! :)

Däremot tänker jag vila nu. Jag ska bädda ner mig i soffan och kolla på Mad Men. (Ett till bra dvd-box-tips!)

Så jag säger godnatt nu. Och hoppas ni får en trevlig kväll.

Tjingeling!


Prosit!

Jag tar med mig febern och förkylningen till jobbet idag. Hoppas ni mår lite bättre än vad jag gör.


Trevlig måndag hörrni! Och godmorgon!


När säger vi stopp?

Jag läser på lite om allt som har hänt i Bjästa. Ni vet "Linnea" som våldtas och sedan mobbas och fryses ut av i stort sätt hela samhället. Det är en fruktansvärd fruktansvärd historia. Det är så tragiskt alltihop. Till och börja med att våldtäkten ens äger rum. Men också hur folk fungerar. Vad är det egentligen som gör så att man tar en dömds parti? Det är för mig totalt obegripligt.

Nu DESSUTOM råkar stackars Oscar som gick i den dömdes klass ut för skiten.

"Som många andra i Bjästa satt han bänkad framför tv:n i onsdags för att se Uppdrag gransknings reportage om den våldtagna flickan i hans skola. Programmet presenterade gärningsmannen som ”Oskar”. Oscar Andersson rös.
– Jag förstod direkt att det skulle bli problem, säger han."

Klantigt, otroligt klantigt! Läs mer om det här.

Det är en tragedi, för alla inblandade. För flickan, flickans familj, pojken, pojkens familj och nu även för Oscar och hans familj. Räcker det inte nu?

Och glöm inte det viktigaste, grundproblemet; Hur får det ens hända? Hur kan en våldtäkt äga rum i en skola?

Och hur mår "Linnea"?


Supertysken?

Som ni kanske har märkt kallar jag min pojkvän för Snubben här. Nu börjar han protestera och menar på att det låter lite lustigt. Så jag frågade vad han vill kallas:

"Mr Bäst!" fick jag till svar.

Det gick jag inte med på.

"Supertysken!" säger han då.

Hmm, jag börjar tro att han inte tar det här på allvar...

Har ni något förslag på vad jag kan kalla honom? Han är tysk, uppsalabo, lång och snygg!


Favorit i repris

Visst sa ni väl att regeln är att äta våfflor två gånger om man missat våffeldagen? Visst sa ni väl det?

Bra!Godmorgon!

Att skada sin omgivning

Det har varit en del snack här bland kommentarerna om hur man som bloggare fotograferar sin mat för att lägga upp. Att man blir lite skadad och tar kort på precis allting. För egentligen, hur intressant är det egentligen med ett kort på maten?

Jag och my man satt och åt på restaurang och precis när jag skulle börja äta frågar han:

"Ska du inte ta kort på maten?"Stackarn. 
 


Converse mot torr asfalt...

... det kallar jag vårtecken!


Våffelfrukost

Det är okej att äta våfflor till frukost om man missade våffeldagen i torsdag. Så är det. Det är regeln!Godmorgon!


Storhandla inför helgen

Jag o snubben var och handlade. Sa jag att det bara är vi två som ska vara här under helgen?Frågan är vad han ska dricka?


Remember me

Det finns få ord som kan förklara den känslomässiga resa jag gjorde när jag såg den här filmen. Den går helt klart in på topp 10. Kanske till och med topp 5. Tametusan... topp 3!

Otroligt fin, vacker, sorglig, tragisk, dramatisk, romantisk och slutet... Oj slutet hörrni! Jag vill berätta, men jag ska inte. Ni får helt enkelt gå och se den. Ni MÅSTE se den.


Eller har jag missat något?

Herre.min.gud. Är den här kvinnan verkligen sann? Jag hittar ingenstans att länka till. Men hursomhelst så såg jag på Nyheterna att en kvinna (tant) som är sjuksköterska? Barnmorska? ja, jag vet inte så noga. Det är inte det viktiga. Utan det är hennes fullkomligt idiotiska uttalanden som är intressanta här. Hon menar på att män är farliga för barn. Papporna. De är farliga för sina barn och bör inte lämnas ensamma med barnen.

"Se till att det finns en kvinna i närheten upp till barnet är 3 år." säger hon.

Är hon fullständigt dum i huvudet? Jag tror fan det.

Hon sa en hel massa dumma saker och jag blir lite irriterad på att jag inte kan hitta någon länk. Jag såg det på tv4 och går inte på deras hemsida för att leta upp det. Men på deras hemsida finns enbart en bild på någon fotbollsspelare. Vilket i sig är ganska roligt.


Mera sånt morsan!

Haha, va roligt det är när mamma länkar till mig. Jag satt här i dimman och tittade till min kära blogg. Så ser jag massa kommentarer, från alla möjliga håll. Min första tanke var: Mamma måste ha länkat till mig. Det hade hon! Roligt! Jag ska svara på alla, jag lovar. Ikväll. För jag sitter fortfarande på jobbet och ska precis gå härifrån. Jag och en kollega ska först gå och äta det här:Sedan ska vi gå och se den här:Så vi hörs ikväll!

Smygbitch

Kolla vad jag hittade. Vad är det här? Jag förstår inte. Den här måste jag fått i mitt förra liv, för i det här livet... nja inte passar det väl på mig? Nej. Inte. Alls.hmmm....

Godmorgon!

Jag KAN rita, jag är inte rädd

Min mamma är ju som ni vet väldigt konstnärlig av sig. En gång i tiden kunde jag rita ganska hyfsat. Inte bra, men ändå rätt okej om jag finputsade länge länge. Jag provade det där igen, det vore ju roligt att kunna.

Vad tycker ni?Hahaha, jag tror jag avstår va?

Om inte annat för mitt självförtroendes skull...


Frulle

Tack för tipsen angående min trötthet. Personligen tyckte jag att vila tre månader var det bästa rådet. Det skulle jag vilja prova. Nej, men jag ska absolut kolla upp vad som fattas i mig, och fylla på med det. Något annat jag ska börja göra ordentligt är att äta frukost. Jag gör det väldigt sporadiskt, när jag orkar. Absolut inte varje dag. Så det ska jag börja med. Nu.

Godmorgon och ha en bra dag!

En lastbilschaffis i sängen

Jag läste på Aftonbladet för ett par veckor sen att 1 av 4 svenskar blir extra trötta på våren. Jag tog genast åt mig. Nog för att man kan vara lite trött på morgonen, vill ju helst ligga kvar i sängen. Nu har det däremot gått för långt. Jag kan vara hur utvilad som helst, så går jag på stan i en timme och är sedan helt slut. Jag orkar ingenting. Jag får sådana "dippar" på dagarna då mina ben nästan inte bär mig.

Nu vill jag göra något åt det här. Funderar på att ta reda på vad som fattas i min kropp, kanske järn? Men var går man då? Vårdcentralen? Eller har ni några andra förslag på vad jag kan göra för att bli pigg. Och säg inte träna, för det gör jag redan när jag har tid. Typ.

I min säng just nu ligger det redan någon och snarkar. Så jag tänkte att jag skulle lägga mig där och överrösta. För jag snarkar tydligen som värsta lastbilschaffisen. Det är sexigt det.

Godnatt!

The Wire

Som jag redan berättat så har jag inte så många tv-kanaler hemma. Så istället för tv har jag blivit förälskad i att titta på dvd-boxar. Det är så mycket roligare än att titta på ett avsnitt i veckan. Det här blir som en jättelång film. Man kommer in i serien på ett helt annat sätt. Men nog om det. Nu ska jag tipsa er om världens bästa serie!

Nämligen The Wire. Ohotad. Detta är helt klart världens bästa tv-serie någonsin. Om jag får bestämma. Ett realistiskt kriminaldrama. Man får följa Baltimore-polisen och deras kamp mot gatu-knark-gängen som härjar överallt på gatorna. Man faller pladask för alla karaktärer och är inte alltid på polisernas sida. Gå in här och köp första säsongen nu! Ni MÅSTE!

      

Morgonkaffet

Ibland önskar jag att jag drack kaffe. Då hade jag åtminstone haft ett litet hopp om att bli pigg idag. Men eftersom jag inte gör det så får jag gå som i en dimma även denna dag.

Godmorgon!


Taggad men trött

Lång lång dag börjar lida mot sitt slut. Vi har haft möte på jobbet, och jag känner mig alltid lika taggad efter de där mötena. Jag kan inte riktigt förklara hur eller varför, men jag känner mig bra. Jag känner mig duktig vilket resulterar i att jag tycker det är så himla roligt. (För er som inte vet det så jobbar jag på en förskola i Stockholm.)

Nu har jag iallafall precis kommit hem och är hungrig och i behov av en dusch. Så jag ska ta tag i det. Sen ska jag läsa om era dagar tänkte jag.

Jag ber om ursäkt för dåligt bloggande idag. Jag säger som Kalle, 2 år:

"Förlåt, det var ingen mening dig."

(Pojken i filmen är inte han som skrivit brevet, dvs Kalle heter egentligen något annat)

Går tågen som de ska?

Jag är fortfarande i Uppsala och ska nu ta tåget hem till Stockholm. Det är ju trots allt måndag och dags för jobb. Min fråga nu är: Kan man lita på SJ? Det kom ju trots allt en hel del snö igår och vi vet ju alla vilket facit SJ har när det gäller snökaos.

Kan ni kanske be en liten bön för mig, eller åtminstone tänka en god tanke, så kanske tågen går som de ska.

Tack tack. Och godmorgon!

Vacker natur

Idag har det snöat här hela dagen. Va mysigt det är med snö egentligen. Det är så vackert. Naturen blir helt vit och ljus. Härligt.

I DECEMBER!!
Bloggberoende

Det är lätt att veta när man umgås med en bloggerska, ännu lättare när man umgås med en beroende sådan. Mamma tror hon kan smyga med det, men jag kom på henne flera gånger. Titta bara på bildbevisen;

Är det dags för rehab snart?

En skruv lös

Jag hittade skruven som jag tappade när jag startade den här bloggen!God morgon!

God natt!

Nu har jag kommit hem igen, efter god mat och trevligt sällskap.Här är precis innan jag ska åka. Nu är jag helt slut och tänker lägga mig i sängen och spela tv-spel.

God natt!

Mupojkvännen

Mamma kallar min pojkvän för Mupojkvännen. Men jag funderade på det där och undrar, vem är egentligen Mu? För pappa är ju Mumannen, det var väl så det började? Då borde ju mamma vara Mu. Vilket i sin tur betyder att MIN pojkvän, Mupojkvännen, i själva verket är HENNES pojkvän.

Kanske ska strunta i den där middagen...

Fina Uppsala

Vilken otroligt fin dag hörrni! Vi var ute på stan här i Uppsala och promenerade lite. Titta så fint det är i Uppsala. Det vore kanske inte så dumt att bo här ändå.Jag vet inte hur det gick till, men från dessa vackra bilder var plötsligt detta min syn:

Vi måste ha svängt fel någonstans...

God morgon!

Ordet God är något som beskriver antingen något bra vid smaken eller bra i största allmänhet. Och då kombinerar man God med Morgon, för artighetens skull.


Exempel:

-God morgon på allesammans!

-Ja go' morron på dig Klas-Göran.


Snubben står redan och sågar lister och jag sitter i sängen och bloggar. Det är rättvist tycker jag. Snart ska vi tydligen ner på stan för att köpa ett nytt spel. På tal om spel så provade jag att spela häromdagen och sedan dess är jag fast. Jag drömmer till och med om det. Så på dagarna tänker jag blogg och på nätterna drömmer jag tv-spel. Ingenting gott kan komma ur det här.

 

God morgon kära vänner! Ha en strålande lördag. Solen skiner!

 Lite om mig

Jag sitter på rast på jobbet och tänkte att ni skulle få lära känna mig lite.

Håll tillgodo!

Bästa maträtt?
Lasagne, chili con carne, kyckling. Och köttfärspaj!
Bästa dryck?
Vatten, vin och mjölk.
Hatdryck och maträtt? 
Kaffe och potatisbullar. 
Bästa alkoholdryck?
Beror helt på tillfälle och omgivning men vin hör till favoriterna. Men öl, cider och drinkar. Och GT!
Använder du smör på smörgås?
Ja
Smågodis eller färdiga påsar? 
Smågodis
Favoritglass?
Hallon sorbet, Päron split och Magnum vit.

Hur mycket shoppar du för varje månad?
Väldigt olika men från 1000 kr och uppåt. Inte bara kläder då.
Har du mer skor än kläder?
Njaaee, vet inte. Ungefär lika kanske.
Favoritplagg?
Klänning
Hatplagg?
Pyjamas.


Jobbar eller pluggar du?
Jobbar på förskola.
Vad vill du bli?
Det jag är. Förskollärare. Men gillar också att hålla på med inredning.
Trivs du med ditt jobb/din utbildning?
Verkligen!
Är lönen viktigast?
Nej då hade jag inte valt det här yrket.

Lägenhet eller hus?
Lägenhet.
Framtidsplaner med boende?
Har inga planer. Bara drömmar.
Litet eller jätte stort?
Stort. Fast jag behöver inget slott.
Drömboende?
I ett hus med egen brygga, havsutsikt nära Stockholm. Eller en fin lägenhet mitt på Söder i Stockholm. 
Landet eller mitt i stan?
Att bo i? Hmmm, säger nog stan på den.
Mysigt eller sterilt?
Mysigt sterilt. Men det värsta jag vet är småsaker överallt.

Har du barn?

Hehe... nej.
Är otrohet okej?
Nej det tycker jag inte.
Är du kär?
Ja.
Betyder familjen mycket för dig?
Ja det är klart.
Är du lojal?
Vill tro det iallfall. Jo men det är jag!
Tycker du om att dricka dig full?
Ja. Ibland. Bara det inte blir för mycket.
Hemmafest eller gå ut på krogen?
Hemmafest först och krogen sen.

Frågor på det?


Hängiven eller korkad?

Är det inte typiskt att när jag äntligen har en ordentlig sovmorgon så har jag skaffat en blogg så att jag måste gå upp vid 7 för att hinna blogga lite innan jag åker.

Ha en trevlig dag allihop. 

Godmorgon! 


Godnatt!

I höstas så lämnade jag min älskade studentlägenhet för en lite större lägenhet som jag nu hyr i andra hand. När jag flyttade in här upptäckte jag att det inte fanns några tv-kanaler. Det finns svt ett och två, tv4 och barnkanalen. Nu har jag bott här i ett halvår och jag har ännu inte skaffat någon digitalbox så jag har fortfarande inga kanaler. Jag har nog aldrig i mitt liv tittat så mycket på tv4 som jag har gjort den här perioden. Det blir många hemma-fixar-bygg-program ska ni veta. Och mycket Martin Timell.

Hur som helst, nu tittar jag på ett program om Michael Jackson och hans familj. Galen historia den där.

Nåväl, nu ska jag gå och lägga mig. Imorgon är det fredag och då ska jag åka till Uppsala efter jobbet. På lördag ska vi på middag hos mamma och pappa, så då kanske jag kan samla på mig lite skvaller om Mr och Mrs Horni.

God natt på er!


Att känna sin pappa

Jag ringde hem till mina föräldrar idag. Det var pappa, även kallad Mumannen, som svarade. Jag känner honom ganska bra min kära far. Han har en fras han kör med ganska ofta och efter att jag ringt honom ett visst antal gånger så vet jag ungefär vad han tänker säga;

Pappa: Hallå.
Jag: Hej.

Pappa och jag i kör: Höcken är det?

Sen vad det betyder, det vet jag knappt. Höcken? Vad är höcken?

Bloggetik?

Jag hade en blogg för flera år sedan. Jag vårdade den inte speciellt bra, utan hade den mest bara för att få skriva lite när jag kände för det. Men nu vill jag ge det här en ärlig chans och för det behöver jag er hjälp.

Berätta för mig vad det finns för regler? Till exempel när ni kommenterar, är det svar i era bloggar som gäller då? Det antar jag?

Hur många gånger måste jag uppdatera om dagen för att ni ens ska orka gå in och läsa. Jag vet ju själv, händer det inget i en blogg så slutar man ju till slut att gå in där.

Ja lite sånt, berätta!

Kokosmjölk

Det här med att ta med något när man är bjuden på fest/middag, det är en trevlig tradition tycker jag. En blomma, en flaska vin eller liknande (inte ett måste, men trevligt). Men har man förfester lite då och då så kan det bli ganska uttjatat för gästerna att alltid behöva ta med sig något och dessutom svårt att hitta på något nytt. Men en förfest för ett tag sedan var det någon som hade tänkt till lite extra (eller inte alls). 
 
När jag vaknade såg jag nämligen den här i mitt skåp. Inte i skafferiet, utan bland alla tallrikar och glas.Det roligaste av allt är att jag fortfarande inte vet vem som tog hit den. Ingen vill känna sig skyldig till den unika gåvan. Synd, tycker jag.
Godmorgon!Godnatt!

Var roligt det här var! Ni är roliga ju :) Inte för att jag trodde annat...

Jag är helt slut efter allt svarande på kommentarer och tänkande på nya inlägg så nu måste jag säga godnatt!

Sov så gott allihop!


Inte dags för barn än

Mamma läste min blogg och undrade om jag var gravid. Om jag var på väg att bilda mig en liten barnfamilj. Så för att förtydliga; nej. Så är inte fallet. Men mitt liv innehåller många barn, både på jobbet och bland vänner. Och så har jag ju min familj. Barn OCH familj. Två ord. Jag är alltså inte gravid.


Min största fobi

Jag tittade igenom mina bilder jag lagt upp på Facebook och hittade ett album som var döpt till "Ångest". Den första bilden och utan tvekan den bild som är mest ångestframkallande ser den ut så här:Ni undrar kanske vad mitt problem är?
Vad jag har för fel i huvudet?

Till mitt försvar; ser ni inte bölderna?!

Rysningar!

Andra förslag på bloggnamn mottages tacksamt!

Jahaja så har jag gått på det här med att blogga. Tack vare (eller på grund av) min kära mor och hennes galna bloggumgängeskrets. Varför heter jag då Mudotter? Ja det får ni fråga henne, här. Det är knappt så jag vet det själv, men jag tror att det någonstans började med pappas likheter med Iprenmannen.

Vem är jag då? Jag fick frågan av en student på GUC (en mediaskola i Uppsala) som kontaktade föredetta elever och jag tror att jag svarade något i stil med: En journalist i en lärares kropp? Eller är det tvärtom? Vem vet egentligen. Drömmer dock om att en dag få kalla mig själv för "journalist som i många år jobbat som lärare."


Mumamma och Mudotter för ett par år sedan. :)

RSS 2.0