Tråkig

Slötv och choklad. Mycket skön kväll. Mutysken är hos en kompis så jag passar på att äta upp chokladen.

Det blev inget möte med chefen idag. Så jag har mest flängt runt som en dåre. Shoppat lite har jag också. Och varit ute jättelänge med Flisan.

Ja det var väl det. Kanske blir jag roligare imorgon. Men förmodligen inte.

Ha en bra kväll!


En "sköntnärdetäröver-dag"

God morgon på er!

Jag ska göra mig i ordning och sedan åka in till stan. Tänkte luncha med Mutysken och sedan träffa chefen. Flisan får stanna hemma så länge. Det är så kul att komma hem när hon har varit ensam ett tag. Hon blir så överglad att hon knappt vet vad hon ska göra.

Nåja. Ha en bra dag!

God natt

"It´s a mupoint. Like a cows opinion. It doesn´t matter. It´s mu."

Sagt av Joey Tribbiani

Hat och kärlek i samma inlägg

Jag pratade med min läkare idag, som inte längre vill sjukskriva mig. Hon vill att jag ska prova jobba igen. Jag kan säga så här - igår duschade jag Flisan i 10 minuter. När det var klart ramlade jag ihop på badrumsgolvet och fick kämpa för att komma upp. Sedan hade jag så ont i ryggen hela kvällen och natten att jag trodde jag skulle dö. Det var alltså 10 minuter av den arbetsställning som majoriteten av tiden på mitt jobb kräver. Och det tycker hon jag ska utsätta mig för 8 timmar om dagen. Helt galet.

Istället har jag och min chef kommit överens om att ses och skriva uppsägningspapper. Jag går alltså hellre UTAN lön än börjar jobba igen. Så illa är det, och jag önskar att någon jävla person kunde inse det!

Det är tur jag har Mutysken, som igår när vi gått och lagt oss masserade mig tills vi båda snarkade. Det är kärlek det.


Synd på min rygg bara. AJ!

Igår fick Flisan sin första dusch hos oss. Det gick hur bra som helst. Hon stog stilla och lät mig tvätta henne. Hon lyfte på ett ben i taget så att jag kunde schamponera dem. Jag var rädd att hon skulle protestera mot att det var ett badkar, men det gjorde hon absolut inte. Min lilla älskling.


Det var välbehövligt. Vattnet blev nästan svart.


Hon gillar massage så jag tror hon njöt av att bli tvättad. Det kändes så i alla fall.


Men det absolut skönaste var torkningen och borstningen efteråt. Hon somnade en sväng då.


Men det absolut bästa för min del, det var i morse när hon hoppade upp i sängen och jag fick gosa med en helt ren Flisan. Hon var så len och mjuk och gosig.

Vill lära mig nytt

Jag har kommit in i en fas, jag vill lära mig laga massa mat. Jag vill så gärna tycka att det är roligt. För att göra det måste jag öka kreativiteten massor och med det behöver jag hjälp. Vad brukar ni äta? Tips?

Idag gjorde en maträtt från Icas billiga veckan. Det var riktigt gott faktiskt. Kyckling med bacon och penne. Den kommer vi nog göra igen.

Men mer då?


Tröttmössa

Efter en lååååång promenad är Flisan jättetrött och ligger i soffan och sover. Jag älskar när hon ligger så här, det gör hon alltid när vi gått långt och hon är riktigt riktigt trött. Det är härligt att se sin hund trött efter att ha sprungit mycket.


Aldrig varit så rädd

Jag var ute på kvällspromenad med Flisan igårkväll. Som vanligt, inget nytt där. Jag gick den vanliga lite kortare rundan som vi tar när vi inte orkar gå så långt. Den går genom bostadsområdet och runt ett litet skogsparti förbi en skola och tillbaka. Den slutade inte som vanligt dock.

Halvvägs in i promenaden, väl inne i skogspartit ser jag plötsligt en mörkklädd man INNE i skogen, på en cykel. Han står still men han har cykeln mellan benen redo att hoppa på den. Han står och tittar och jag blir genast orolig. Vad gör han där mitt bland träden på en cykel? Jag och Flisan går förbi och jag tänker för mig själv: "snälla börja inte cykla, snälla börja inte cykla." När vi gått ytterligare 30 meter börjar han cykla.

Han cyklar låååångsamt. Han kunde lika gärna gå. Han närmar sig oss och jag känner i hela min kropp att något inte stämmer. Det går kalla kårar längs ryggraden och jag vågar inte vända mig om för att möta hans blick. Jag stannar för att Flisan stannar och nosar på något. Med svansen viftandes olyckligt ovetande om min totala rädsla. Mannen närmar sig och cyklar förbi sakta sakta jättenära mig, så nära och sakta så att han i princip skulle kunna klappa mig på kinden. Han stryker mig nästan med cykeln. När han rullat förbi står jag fortfarande still och ser hur han saktar ner ännu mer och till slut stannar. Han börjar vända på cykeln.

Vid det här laget är jag så rädd så jag lika gärna kunde ha svimmat. Jag är helt övertygad om att han antingen tänker vänta på mig där eller cykla tillbaka mot mig. Jag tar mig samman och ser att det kommer en människa med barnvagn lite längre bort bakom mig. Då skyndar jag mig tillsammans med Flisan och springer in i skogskanten och går så snabbt jag kan tillbaka. Jag skyndar mig in bland husen igen. Skakandes, gråtandes och jag är andfådd samtidigt som jag inte får någon luft alls. Till slut är jag inne i huset.

Väl hemma bryter jag ihop och storgråter i min älskade mans famn. Han undrar såklart vad som har hänt och jag sätter mig på soffan och berättar och gråter samtidigt. Då hoppar Flisan upp på mig och lägger framtassarna runt min hals, som för att trösta. (Hon gör alltid så när jag är ledsen).

Det här är det absolut värsta jag varit med om. Jag har ALDRIG i mitt liv varit så rädd. Jag är helt övertygad om att om jag hade fortsatt gå eller om han hunnit cykla tillbaka till mig så hade något mer hänt. Det är ju ganska ofta man är ute i mörket och är lite nojig och orolig. Men det här var något helt annorlunda. Det här var på riktigt och jag är glad att jag hann tänka så långt att vända och gå tillbaka när han stannade. Kanske var han inte ute efter att hoppa på mig, men han var definitivt ute för att skrämmas. Det är jag säker på. Och han lyckades, ordentligt.

Chat med mamma

Hälsade som sagt på mamma och pappa igår.

God morgon!

 


Hahahahahaha


Teletubbies

Ja då var det då dags för den där satans maskeraden. Jag ska faktiskt inte gå. Jag vill inte, orkar inte och tänker inte. Mutysken ska klä ut sig till en Teletubies. Hahaha. Den gröna Dipsy. Jag och Flisan följer med på en liten förfest och sedan åker vi till mamma och pappa och tittar på Melodifestivalen.

Jag återkommer med bild. Jag lovar. Hahaha.

Jag mår lite illa - hoppas det är vinet och inte maten

God morgon på er!

Igår hade vi som sagt ett par vänner över för lite födelsedagsfirande. Det blev som vanligt jättekul. Det var Jossa (som jag berättade om förut) som var här och hennes pojkvän. Vid ett tillfälle skrattade jag så jag tappade andan. Anledning? Vem vet.

Nu lite bilder.

Förrätten blev... okej. Absolut inte så som jag ville men ändå okej. Gästerna sa att de tyckte om den men jag tror de överdrev lite. Denvar fin i alla fall.


Varmrätten var skitgod. Potatisgratäng och fetaostfylld kyckling inlindad i bacon. Och sallad.


Efterätten vad chokladfondue. Också gott.


Alltså en bra kväll matmässigt och en perfekt kväll på andra sätt. Flisan tyckte mycket om Jossa och de gosade hela kvällen.


Just det! Vi drack ett rödvin som vi aldrig provat förut. Jossas kille är en riktig vinkännare och kan allt om viner och han sa att det var ett mycket gott vin. (Jag tror han menade det)


Så! Nu ska jag äta frukost och titta på "Joey". Slö-tv när det är som allra bäst, nästan.

Jag bjuder på förrätten ändå

Det blev lite lite bättre när det stått i kylen ett tag. Däremot är det fortfarande för lite. Skitrecept.

Ha en fin kväll!


Irriterad igen

Ikväll kommer ett par vänner hit och vi ska bjuda på trerätters. Vi firar vännens födelsedag. Jag står och kämpar i köket as we speak. Nu till problemet: förrätten blev äcklig! Och för lite dessutom. Vad är det för fel på receptet undrar jag?

Buhuhuhuuuuuuuuuuuuuu

Just nu

Sitter på sjukhuset och är moraliskt stöd. Tycker synd om min vän som valt helt fel stöd. Jag får rysningar av sjukhus!


Modeblogg

Visste väl att ni skulle gilla den påsen. Hur kan man inte liksom? Det är den finaste påsen jag ägt.

Idag har jag shoppat två gånger. En gång på stan och en gång i en galleria utanför stan. På stan köpte jag då mjukisbyxor.


Och i gallerian köpte jag skor:


Shit vad svårt det var få skorna snygga på bild. De är MYCKET snyggare på riktigt. Brallorna var också svåra att få snygga på bilder för dem är inte snyggare än sådär. Nåja. Bättre det än mina gamla som har spruckit i grenen, från den ena foten till den andra.

På stan

Köpte mjukisbyxor på H&M. Vad tycker ni om påsen jag fick?

Hehehehehehe


Ingen riktig bloggare

Ikväll kom en vän över på middag. Han är vegetarian och det är INTE jag kan jag säga. Jag äter kött varje dag nästan, i någon form, eller kyckling och fisk. Så nu fick jag liksom tänka till lite. Men det gick bra. Jag gjorde en pastagratäng med haloumi, mozarella, zucchini, körsbärstomater och en stark tomatsås. Skitgott om jag får säga det själv. Det tyckte han också tror jag för han ville ha matlåda till imorgon. (och det fick han)(såklart)

Hursomhelst, nu till problemet:

JAG FOTADE DET INTE!

Hahahaha

Oslagbart. Jag vill se Sunes sommar!

Borsta tänderna

Vi köpte en tandborste och tandkräm till Flisan nyligen. Så idag tänkte jag att vi börjar med det efter frukosten, gör det till en rutin. Det var MYCKET svårare än vad jag kunde tro. Hon verkar inte vara så van vid att någon håller på i hennes mun, plus att jag aldrig har gjort det tidigare.

Vi började lugnt, hon fick nosa på tandborsten och sedan tog jag på lite tandkräm och hon fick nosa vidare. Jag provade att öppna munnen på henne försiktigt några gånger. Hon blev lite orolig så vi tar det lugnt. Det var första lektionen. Imorgon fortsätter vi, vi fortsätter i ett lugnt tempo tills hon visar att hon känner sig trygg med att jag håller på i hennes mun.

Jag hatar tandläkaren, så jag förstår henne.

Efter regn kommer...

... förhoppningsvis våren! Det regnar ute och vi orkar inte gå upp. Flisan är nog mer morgontrött än vad jag är. Hon kan sova hur länge som helst nästan. Ibland får jag liksom tvinga upp henne så vi kan gå ut på morgonrundan.

Ibland låter jag henne sova dock, speciellt när det regnar ute.


Semlorna var slut


Viktig information

Så fel man kan ha. Vi kom aldrig iväg till affären, det visade sig att Mutysken var tvungen att jobba över. Han är inte hemma än. Jag är sugen på semla. Det är sådant tjat om semla idag och jag vill också ha. Jag som inte ens tycker om semlor.

Så för att sammanfatta:

Mutysken ej hemma.
Jag sugen på semla.
Jag ej tycka om semla.

Så nu åker vi och handlar...


Eller kanske tvärtom?

När vi var i Stockholm häromdagen hittade jag jag massa skoj som jag ville köpa till mamma och pappa. Jag höll mig dock. Tur det kanske.

Till mamma:


Till pappa(som dricker mycket kaffe):


Vad tror ni? Lika bra att jag struntade i det kanske?

Jag vill ha gräs nu

God morgon kära vänner.

Var precis ute och gick en morgonpromenad med Flisan. Eller jag menar, jag stapplade och gled fram. Det är tur att Flisan tycker det är kul i alla fall. Hennes tre största intressen i livet är snö, vatten och att åka bil. Haha. Det är skitkul när vi är på väg till bilen. Hon känner det på sig och hoppar och strudsar ut och vill skynda sig allt hon kan till bilen för att sedan hoppa in i den.

Nåja. Det syns lite gräs ute idag i alla fall. Längtar ihjäl mig efter våren (som varje år).


Irriterad

Jag har en dålig ryggdag. Det gör ont, jätteont. Det blev inte direkt bättre av att jag halkade till imorse så att det knäckte till precis där jag har ont. Bara för att det blir slask och sen minusgrader så att det blir is överallt. Hatar det här vädret. Vill ha vår nu. Blir på dåligt humör av den här ryggen och det här vädret.

asdkjaslkfjasdkfjsdklöfjösdkf co

Så.

Detta under. Detta mirakel.

Okej. Jag ger mig. Jag vet inte vad som är värst. När han pratar eller hans "dans" eller när han sjunger med.

Hahahahahaha.


Effektiv måndag

Sådärja! Älskar sådana här förmiddagar när man får så mycket gjort. Nu har jag ringt försäkringsbolaget och skrivit över Flisans försäkring på mig. Nu ska jag bara försöka få tag på veterinären så att vi kan boka tid för urinprov samt undersökning. Flisan hade i höstas urinvägsinflammation som aldrig följdes upp när symtomen försvann. Så det ska vi se till att göra.

SÅ nu ringde veterinären upp. Nästa vecka har vi tid. Skönt.

Nu börjar snart reprisen av melodifestivalen som jag missade i lördags. Så nu är det min tur att häpnas över hur pinsam Ranelid är. Jag tycker skitsnacket om honom är en aningens överdriven. Han är ju sån där och det får han väl vara då. Men det är synd att han ska ta någon annans plats i finalen när han ger intryck över att inte bry sig. Fast vad vet jag?

Vi har tagit beslutet

För drygt en månad sedan var vi hemma hos min kompis och hälsade på. Hon hade Flisan hos sig tillfälligt för att hennes matte hade blivit sjuk och inte längre kunde ta hand om henne. Hos min kompis bor även tre små barn som behöver den plats i hemmet som tre små barn behöver. Därför skulle Flisan bara vara där tillfälligt. Ett nytt hem skulle snart dyka men tills dess erbjöd vi oss att låta henne bo hos oss där det finns mer tid och utrymme för henne.

Under den här tiden som hon varit hos oss har hon blivit en del av våra liv. Jag började ganska snart inse hur jobbigt det skulle vara att lämna ifrån sig henne. Jag insåg dock att jag inte hade något val utan det var bara att göra det.

MEN.

Sedan blev det strul med det nya hemmet. Det fanns inte längre. Det nya hemmet var inte längre ett självklart alternativ och vi fick frågan om vi ville ta över henne. Och SOM vi har funderat och funderat. Min första tanke var: Självklart! Men jag tvingade mig själv att tänka utanför den där omedelbara kärleken till henne. Jag tvingade mig själv att tänka praktiskt och realistiskt. Går det? Kommer vi kunna ge Flisan den kärlek, omtanke, tid och utrymme som hon behöver, för resten av hennes liv?

Ja. Ja det kommer vi. Jag är helt övertygad och jag är så glad att Flisan numera är en del av vår familj på riktigt.


Jag gick på festen

"God" morgon!


Försöker ladda

Jag ligger i sängen och försöka hitta energi till att göra mig fin. Vi ska på en fest ikväll som jag egentligen inte orkar gå på men jag är så jäkla trött på att vara hemma så hellre festen.

Så snark en stund.

 


Jag är så förälskad



God morgon!

Hoppas Mutysken vill massera mig snart

Mitt huvud protesterar ganska mycket nu. Bank dunk dunk dunk bank bank säger det i hela huvudet.

Hursomhelst så var vi ju till Stockholm idag. Det gick... sådär. Visst vi hittade lite olika grejer som vi köpte. Men det kommer inte bli särskilt bra och jag kommer kasta av mig hälften av kläderna under kvällen. Allt sitter ju obekvämt. Men men, jag blir Batgirl i alla fall. En egen tolkning av Batgirl.


Nu ska jag äta choklad och titta på skräp-tv. Ha en fin kväll!

Jag är cool

Dessutom skiner solen.


Maskerad

Fredag! Jag har tappat fredagskänslan när jag varit hemma så länge. Känns tråkigt. Men jag gör det bästa utav det och låtsas. Freeeeeedag tjohooooo!

Snart kommer Mutysken hem och då ska vi åka till Stockholm för att kolla på Butteriks. Vi ska på maskerad nästa lördag. Jag hatar egentligen maskerader men när någon fyller år och har det temat så har man liksom inget val. Så vad tycker ni jag ska vara? Temat är sagor (tänk astrik lindgren, barnsagor, seriefigurer osv).

Oops

Mamma och pappa var här igår och åt middag. De hade med sig choklad. Vi öppnade den aldrig igår men nu råkade jag göra det. Fem minuter senare är det nästan slut. Tror ni Mutysken blir sur?

 


Magsjuk

Inte jag som tur är.  Men Flisan är magsjuk. Så idag blir det kokt ris för den lilla stackaren. Tydligen när ens hund är sjuk så här så ska man "svälta" henne i en dygn för att sedan ge ris och fisk och sådant som är lätt för magen. (Jag är ju ganska ny på det här med hund). Så nu på morgonen hade det gått ett dygn sedan hon åt sist. Hon slängde sig på matskålen när jag ställde fram den. Jag tror hon var ganska hungrig.

Jahaja, det var vad jag hade att redovisa så här på morgonen.

God morgon!

Morgonpromenad

Jag har aldrig varit någon morgonpromenadsmänniska. Tvärtom, vad är det för fel på dem? har jag tänkt. Nu när Flisan är här så har jag blivit så illa tvungen att gå ut på morgonen. Hon behöver inte ut tidigt utan vi brukar gå ut mellan 9 och 10.

Så även idag. Det hade kommit lite väl mycket snö ute, till min stora sorg men till Flisans stora glädje. Hon älskar snö. Vi gick lite längre idag, till en ganska öppen yta där inte så många hundar går. (speciellt inte när det är snö upp till knäna) Där kunde vi i lugn och ro träna på inkallning så att Flisan kan springa löst. Hon är så duktig. Hon kommer nästan direkt. Det är så härligt att se henne springa och hoppa i snön.


God morgon!

Appropå kärlek

Pratade på Facetime med brorsdottern Lilla Mu precis.
Lilla Mu: Ta kort på mig.
Jag: Okej, kan du se glad ut?


Lilla Mu (samtidigt som hon ler): Såhär!
Jag: Kan du se arg ut?


Jag: Kan du se förvånad ut?


Jag: Kan du se ledsen ut?


Lilla Mu: Buhuu.
Ni ser väl att hon är ledsen och gråter va?

Sen ville hon att jag skulle visa alla bilder. "Se ler!" "Se sur!"

På "gagis" hade hon gjort Igelkottar som hon ville visa upp.


Sen fick vi en varsin puss.


Sen var det dags att säga hejdå.

Lilla Mu: Hejdå. Puss puss. Godnatt.

Klick.

Alla hjärtans dag lunch

Det är viktigt att skämma bort sig själv lite.


Inte så otippat tema: kärlek

Min killes syster bor i Tyskland och har precis fått en bebis. Vi ska ner dit i sommar på bröllop så därför kunde vi inte åka nu för att träffa den lilla nyfödda. Däremot har hon skaffat skype så vi kan skypa. Hon ville göra det ikväll. Mutysken berättade det för mig och sa sedan: "Men jag tänkte inte på att det är alla hjärtans dag idag."

Mitt svar: "Klart vi ska skypa! Bara för att det är alla hjärtans dag så betyder inte det att vi ska sitta och hålla varandra i handen och titta varandra i ögonen i fem timmar."

Kärleken är så mycket större än så. Partner, syskon, syskonbarn, föräldrar, barn, barnbarn, vänner, vänners barn. Uppskatta alla idag. Varje dag.

God morgon!

Två av mina största kärlekar.

Två klantskallar på middag

Jag har haft en väldigt trevlig kväll med min kära vän Miss J idag. Vi åt middag ute och gick en promenad på stan. Vi har väldigt roligt när vi umgås, skrattar väldigt mycket. Vi är båda ganska klantiga och tappar saker och spiller och har oss (speciellt hon). Sånt är alltid svårt att återberätta i text och få det att låta roligt så jag låter bli.

Förrätten. En klassisk Toast skagen. Gott.

Hon hann ta två tuggor innan det var skagen på tröjan.

Souvlaki. Mmmm jättegott. Speciellt brödet. Det var gudomligt.

En väldigt lång pomme frites.

Jag lovar. Jag är varken full, drogad eller galen. Jag skyller på... belysningen.

Det bästa ljudet

Visst älskar vi ljudet av en diskmaskin som är på? Visst gör vi? Jag gör. Det är ungefär som att ligga i soffan och kolla på när någon annan dammsuger.


Beslutfattande

Det är tid för att ta ett beslut. Vi har funderat och funderat. Jag forsätter fundera ett tag till så hörs vi sen!


God morgon!

Bildbomb

Nu har vi haft en sådan där härlig söndag igen. Har ni sol hos er? Här har solen varit framme hela dagen med sina varma strålar. Så jäkla härligt. Vårkänsla.

Vi var först i parken och kastade pinnar och hade oss. Sedan gick vi en långpromenad där i närheten. Jag vill ha vår!


Nytt golv

Jag har en känsla av att bloggen kommer bli lite lidande på helgerna. Så får det vara. Hur som helst så igår... ja vad gjorde vi? Vi... eller ja, Mutysken, la golv i hallen. Det var bara massa konstiga vinklar och hörn och det var jättejobbigt. För honom alltså. Jag kom med glada tillrop och försökte hålla mig undan och hjälpa till när det gick. Det blev hur bra som helst.


Nu ska vi njuta av söndagen. Solen värmer ute och vi ska åka till en hundpark där Flisan kan springa och leka med andra hundar.

Ha en fin söndag!

Gissa vad vi ska göra idag?


Godmorgon!

Fredag

Ha en fin kväll!


Grönt är skönt


Visserligen är det väldigt fint ute, men imorgon önskar jag mig ett grönt träd utanför sovrumsfönstret.

God morgon!

Min dag i bilder

Jag och Flisan låg som sagt länge och mornade oss innan vi gick upp. Det är väldigt mysigt på morgonen att Flisan vill ligga och mysa. Ibland hinner jag upp före henne och frågar om hon vill ut. Då sträcker hon på sig och lägger sig på rygg. Då vill hon hellre ha lite mera mys.

Till slut kom vi ut i alla fall. Det var soligt och så där härligt krispigt i luften. Flisan älskar att få nosa runt som hon vill. Det finns så mycket att lukta på!

Kottar är gott.

När vi kom in bakade jag kladdkakemuffins...

... och en kladdkaka. Någon som vill komma och fika i helgen?

Sist men inte minst gjorde jag köttfärslimpa med potatis och lingon och brunsås till middag.

Det var min dag det. Och med det vill jag bara säga god natt!

En åhvajobbigtjagorkarinteläsaallt-lista

Jag har insett att min senaste kyss: var mysig att vakna till.
Jag lyssnar på: ljudet av tven som står på i vardagsrummet. Sjunde himlen är det på.
Jag tycker om: mycket.
Jag avskyr när folk: är arga på mig.
Min första vän hette: Anneli
Kärlek är: det bästa jag vet!
När jag borstar tänderna: gör jag det så fort som möjligt för det är så tråkigt.
När jag lagar mat:
suckar jag ganska mycket. Det är också tråkigt.
Det sexigaste yrket är: elektriker. BLINK BLINK
Jag är rädd för: höjder och döden
Jag är bäst på: det mesta faktiskt.
Jag är sämst på: att inse att jag inte är bäst.
Om jag va ett djur skulle jag vara: en fågel. Fast det skulle vara lite jobbigt med höjdskräcken.
Om jag va en insekt skulle jag vara: en påträngande mygga.
I sommar: åker vi till Tyskland på bröllop. Jag längtar!
Sist jag grät var: igår till Sofias änglar.
När jag vill tänka går jag: på toaletten.
När jag bakar så bakar jag: gott!
När jag vaknar på morgonen: vill jag sova mer.
Innan jag går och lägger mig: tänker jag "fan jag borde blogga".
Just nu tänker jag på att: det vore gott med mat.
Idag har jag: inte gjort så mycket.
Ikväll ska jag: kolla när Mutysken sätter upp skåp på väggen. Kanske hjälpa till.

Flip Schultz

Om ni någonsin får chansen att gå på Raw Comedy Club, så gör det. Så vansinnigt roligt. Det var längesen jag skrattade så mycket. Jag blir så imponerad av komikerna. De står där och berättar historier ur deras liv, förmodligen en aningens överdrivna, (kanske till och med påhittade) men de gör det på ett sätt som gör att det blir så hysteriskt roligt. Det är bra gjort tycker jag. Det är en sak att vara rolig privat men att "slå på" det roliga vid rätt tillfälle. Bra jobbat.

Flip Schultz från USA var roligast enligt mig. Måns Möller var också grymt kul och Kristoffer Appelkvist med. De andra också men dem tre var klart bäst.

Flip frågade en i publiken: "What´s your name?" Killen svarade på svenska: "Simon." Men svenskt uttal. Hahaha Flip höll på att skratta ihjäl sig. "SEMEN????? HAHAHAHA".

Hahahaha jag kan inte sluta skratta.

Vi orkar inte gå upp

Vi har slöat till oss jag och Flisan. Blivit morgontrötta.

Godmorgon! Gäsp.


Nu börjar det snart. Ska bli kul.

img_3582 (MMS)

Nu börjar det snart. Ska bli kul.


Raw på turné

Nagellack på. Kläder på (efter lite ångest). Nu åker jag snart ner på stan för att klippa mig. Ikväll vänter en mysig och rolig kväll. Vi ska nämligen träffa ett par vänner och gå ut och äta. För att sedan gå på Raw på turné. Kul va?


Hungrig och luktar svett

När jag börjar med något brukar jag inte kunna sluta förrän jag är klar. Så blev det idag. Jag började hålla på inne i det nya rummet. Fyllde på alla saker i skåpen, tömde gamla billyhyllor som ska ut därifrån. Jag gick upp och ner för stegen, jag bar en supertung tv, damma, dammsuga osv osv osv. Jag kunde inte sluta. Jag ville så gärna göra klart rummet och göra min kära sambo lite glad över att slippa det. Och gissa vad? Jag är klar! Det blev sååå fint. Visst, ett till skåp ska upp. En annan tv-bänk ska köpas och lite sånt. Men i det stora hela, så är rummet klart.

Så jäkla skönt.

Så här såg det alltså ut från början:


Och så här ser det ut idag:

Jobbigt motljus så man ser inte så bra. Men lite.

Så... angående rubriken, äta eller duscha först?

Flisan gillar minsann de nya kuddarna

God natt!


Inte mitt val


Jag har bestämt mig

Så här är det nu. Jag kommer öppna mig för er nu för jag känner att jag måste det. Min rygg klarar inte av det jobb jag har just nu. Det är ett otroligt fysiskt jobb. Jag kommer sluta där. Jag kan inte sköta mina arbetsuppgifter och det är inte schysst mot vare sig mig själv eller mina kollegor. Det är framförallt inte schysst mot MIG som kommer leva med ständigt dåligt samvete för att jag inte klarar av jobbet. Jag har haft ont i flera år och nu protesterar ryggen på riktigt. Det får vara nog nu, säger den. Därför måste jag sluta. Ryggen har gett upp. För nu. Alla detaljer är inte klara än, jag har inte skrivit något papper än. Men vi är överrens. Alla vet. Så nu är det gjort.

Det är skitjobbigt. Jag är ledsen och gråter mycket. Just nu. På nätterna. Grubblar MASSOR hela tiden. Det är därför jag var tvungen att skriva det här. För att få ut det på något sätt. Jag pratar mycket med min älskade mutysk varje dag. Det är tur jag har honom.

Vad ska jag göra nu liksom? Ny karriär? Det är en påtaglig känsla av tomhet...

Jag vill!

Jag funderar lite och blir förbannad när jag tänker på att ingen gör något för mig. Alltså läkarna. Jag har varit hemma i nästan en månad nu och det händer ingenting. Jag får gå till sjukgymnasten med jämna mellanrum och han gör samma undersökning varje gång. Jag får gå till läkaren med jämna mellanrum och hon gör samma undersökning som sjukgymnasten och jag får gå hem med någon ny medicin och mer sjukskrivning.

Men alltså.

Jag vill bli bra! Jag vill inte vara försökskanin för olika mediciner. Jag vill ha en långsiktig plan för hur jag blir bra i ryggen. Jag vill ha åtgärder. Jag vill ha en diagnos.

Ge mig!

Varför?

Varför går det inte att kommentera mina inlägg när jag bloggar från blogg.se-appen? Störigt. För övrigt en väldigt bra app.

Godmorgon!

Kan du se glad ut?


En dag i veckan

Jag har ungefär en dag i veckan som jag mår dåligt. Känner mig hängig, febrig och ont i kroppen. Den dagen kommer vara imorgon, och den börjar nu. Ja, alltså blir det väl en och en halv dag då. Måste laga mat  bara, sen ska jag lägga mig på soffan och slöa.

Har ni inga bra tips på tv-serier som finns på dvdbox? Jag måste ha lite att kolla på nu när jag är hemma.

Mat var det ja. Carbonara blir det idag.

Ett ämne som berör mig mycket

Jag läser om det här. En flicka som efter en lång tids mobbning tog sitt liv. Det är en hemsk historia på alla sätt. Min första reaktion är "fy fan hoppas de som mobbar förstår vad de gjort, de kommer få leva med det här hela livet. Det är deras fel!".

Sedan tänker jag ett steg till.

Jo, jag hoppas att de förstår och jag hoppas de växer upp av det. Jag hoppas också att de sedan kan "släppa det". Sedan hoppas jag att den såkallade mentorn byter jobb och att skolan ändrar sina åtgärder vad gäller mobbning omgående.

Missförstå mig inte. Pojkarnas mobbning är inte okej på något sätt. Men jag tycker den största skulden ligger hos skolan.

Vad tycker ni?

(Mina åsikter baseras endast på den här artikeln. Eventuellt finns det detaljer som jag inte vet.)

Flisan har somnat på min mage. Vi njuter a...

img_3140 (MMS)

Flisan har somnat på min mage. Vi njuter av söndagen för fullt.  Ha en trevlig kväll!


En typisk söndag

Vakna i lugn och ro. Ligga och morna sig i sängen alldeles för länge. Morgonpromenad. Frukost framför tven. Så börjar en bra söndag. Nämligen denna.

Sedan åkte vi och handlade lite. Bland annat sex nya kuddar till soffan. Jaaaa jaaaa många jag vet. Men jag gillar det så. Mutysken håller inte med mig. Men det gör inget. Vi var i djuraffären också och köpte hundgodis. Vi var nära att köpa en hamster till mamma men till slut struntade vi i det. Lite bebiskläder har vi köpt också som får åka till Tyskland på tisdag.

Ja men det var väl det. Nu ska vi spela lite tv-spel och mysa med alla nya kuddar.


Jag kan inte sova

Jag har varit äckligt megatrött hela kvällen och nu när jag äntligen ligger i sängen och ska sova så kan jag inte! Sjukt störande.

Vi har lagt golv idag och det blev väldigt bra. Nu ska det bara inhandlas lite möbler och inredas där inne. Sen får ni se. Inte än. Nej.

Jaha annars då? Läget? Några kompisar var här på middag. Deras barn också. Full rulle med andra ord. Ja men melodifestivalen ja! Jag gillade Loreen bäst. Ja bara henne faktiskt.

Dåså vi säger så. Ha en skön natt. Sov gott.


Det är det lilla som gör det

Något som jag är väldigt intresserad av är inredning. Huruvida det är bra eller dåligt går åsikterna isär om, det innebär nämligen att jag gärna gör om här hemma lite då och då. Till Mutyskens stora glädje, han älskar (inte) att byta kuddar i soffan. Men det behöver inte betyda att jag målar ett helt rum eller flyttar soffan till andra sidan rummet. Det är det lilla som gör det.

Här är exempel på detaljer som jag tycker förgyller vårt hem:

Vi har myst klart i sängen  och är nu i bi...

img_5692 (MMS)

Vi har myst klart i sängen  och är nu i bilen på väg till byggmax för att köpa golv.  Idag är det golvläggardagen!  God morgon!


Tapeten är på plats. Det var en ganska dål...

img_8242 (MMS)

Tapeten är på plats. Det var en ganska dålig tapet som bubblade och hade sig. Vi hoppas att dem har lagt sig till imorgon. Nu är det The Voice och godis som gäller.  Ha en fin kväll!


Än så länge bråkar vi bara med tapeten

Vi tapetserar för fullt. Jag försöker att inte anstränga ryggen för mycket, men det är ganska svårt och med stor sannorlikhet så kommer jag ha ganska ont ikväll. Men så får det vara. Tapeten är jättesvår och vill gärna vecka sig och bråkar med oss. Som tur är så är jag en jävel på att tapetsera med svår tapet.

Bra så. Hörs senare!

"Det är som sagt jäääkligt mycket just nu"

Jag ringde till mamma.

Jag
: Vad gör du då?
Mamma: Nää håller på med lite bilder.
Jag: Jasså, vadå för bilder?
Mamma: På snö...
Jag: Haha okej.
....
Jag: Jaha vad ska du göra idag då?
Mamma: Näää, hålla på med lite bilder... på snö.

Vissa har det bara så SJUKT stressigt.

Att vakna...

... och få sällskap i sängen av den här lilla sötnosen är inte helt fel. Nu blir det tapetsering. Wish me luck!

Godmorgon!

Renovering

Vi har bott i den här lägenheten nu i 8 månader. När vi flyttade in var den ett vrak, alla rum var i stort behov av renovering. Så det har dem fått. Alla rum mer eller mindre. Här är till exempel vardagsrummet. Så här såg det ut när vi flyttade in:

Och så här ser det ut nu:

Sovrummet har också fått sig en liten omgång. Och hallen. Köket var redan vitt så där har vi bara bytt lite bänkskiva och så. Nu är det alltså dags för det tredje rummet. Äntligen ska "kaosrummet" bli ett bio/tvspels/kontorsrum. Imorgon står tapetsering på schemat. Får se hur mycket jag kan bidra.

Vad tror ni, kan det bli något av det här rummet? ;

Jag måste dressera min man

Det spelar ingen roll hur länge jag är borta. Om det är en halvtimme till affären, en timme till läkaren eller fem minuter till tvättstugan. Varje gång jag kommer hem igen blir jag så hysteriskt välkomnad med pussar och kramar så jag börjar inse att den dagen vi ska lämna tillbaka lilla Flisan så måste jag lära min käre sambo att välkomna mig på samma sätt. Det här vill jag inte leva utan.

EDIT: Fem minuter senare ligger hon och snarkar högt på köksmattan. Det behöver han inte ta efter.

Även farsan är med på ett hörn

Jag är inte bara min mors dotter (ryggproblem), jag är även min fars dotter. Det vill säga; nu ska jag gå och lägga mig och läsa = läsa en halv sida och sedan somna. Det är lite så vi jobbar, jag och pappa.

Godnatt!


Den här ska jag läsa. Riktigt bra är den. Man älskar honom liksom ÄNNU mer.

Vad jag gör på dagarna

Livet som sjukskriven är ganska tråkigt men nu när jag i min skalle har accepterat faktum så känns det lite lugnare. Innan var jag så stressad och hade dåligt samvete som inte är på jobbet. Nu har jag dock förstått och tillåter mig sjläv att slappna av.

Vad gör jag på dagarna då? Jag hänger med Flisan. Vi gosar i soffan, äter, går promenader (inte jättelånga för då får jag så ont i ryggen att smärtan strålar ner i benet) och gosar lite till.
Just nu lyssnar jag på ljudet till två arbetande män. Äntligen är bio/tvspelsrummet på gång!

God morgon! Jag ägnar mig åt den här 8 mån...

img_9100 (MMS)

God morgon! Jag ägnar mig åt den här 8 månaders killen ett tag. Ha en fin onsdag!


RSS 2.0