Vi leker, busar, skojar, kramas och hittar...

20120331_105025 (MMS)

Vi leker, busar, skojar, kramas och hittar på skoj mest hela tiden. Flisan och Lilla Mu har blivit kompisar. Det är vad vi gör.


Nu är det läggdags. Bilden visar min ursik...

20120331_004124 (MMS)

Nu är det läggdags. Bilden visar min ursikt. Vi sover på golvet i Lilla Mus rum. Lilla Mu ligger bredvid i sin säng och Flisan ligger på kuddar på golvet vid våra fötter. Bredvid mig ligger Mutysken. Alla favoriter samlade i ett rum. God natt


Framme!

20120330_163616 (MMS)

Framme!


Vi är på väg till Sundsvall nu. Jag har pr...

20120330_124343 (MMS)

Vi är på väg till Sundsvall nu. Jag har precis övningskört 25 mil. Nu tar Mutysken resten. Ha en fin fredag, det ska jag!


Kan det inte bli imorgon snart då?

Nästan allt på listan är klart. Har bara duscha Flisan och måla naglarna kvar.

Lilla Mu hade pratat på förskolan om att faster skulle komma och hämta henne där på fredag, vilket faktiskt inte var tanken först eftersom Mutysken jobbar. Men då fick Mutysken helt enkelt ta ledigt från jobbet. Så var det med det. Imorgon hämtar faster på förskolan.

Färgat håret har jag gjort. Sköööönt att bli av med utväxten!

Vi var och handlade och fyllde kylen inför nästa vecka då Lilla Mu ska bo här :)

Lagade en väldigt god tacogratäng. (som på bilden inte har varit i ugnen än)

Flisan låg i soffan och har varit ganska trött idag.

Planering

Hej på er!

Jag försöker planera den här dagen. Det är mycket som ska göras och jag är glad att jag städade igår för då slipper jag det idag. Imorgon åker vi till Sundsvall!

Det som ska göras idag är:

färga håret
handla
tvätta
duscha Flisan
packa
måla naglarna
gå långpromenad

Jag börjar med tvätten. Jippi!

Bättre än ån iallafall

Men asså morsan, du kan ju inte tro att jag tänker strunta i att bada om vi går förbi en sån här fin pool!


Husmor

Här står jag och förbereder morgondagens frukost. Tonfiskröra står på tu.

Det går bra det här med lchf. Exakt en vecka nu och har gått ner 4 kg och mår bättre än nånsin i kroppen. Kan ibland få huvudvärk men det går över med en tablett.


Vår helg

Vi har haft en väldigt bra helg som har känts väldigt lång. Så lång så att jag igår vaknade vid 6.15 och väckte Mutysken och undrade om han glömt ställa klockan och hade försovit sig. "Men... det är väl söndag?" sa han lite smått förvirrad. Ja visst ja, det var det ja. Haha.

Nåja, vi har:

solat på balkongen.

Gått promenader.

Bjudit vänner på middag.

Ätit JÄTTEGODA räkor till söndagsmiddag.

Och nu är det alltså måndag på riktigt. På fredag åker vi till Sundsvall till Lilla Mu. Längtar!

Vi orkar inte vakna

Måste vi?


Nytt meddelande från Flisan

Alltså... Jag försökte verkligen hålla mig. Men det var såå svårt. Jag var duktig först och höll mig, men sen gick det bara inte. Jag var så sugen på att bada.

Har lite dåligt samvete nu för matte fick klättra ner för en brant sluttning med bara buskar och snår och hon började till och med blöda.

Men alltså... Jag ville ju!


Och så är jag sjukt godissugen

Jag mår inge bra. Jag har ont i hela kroppen och är skittrött. Känns som influensan typ, förutom att jag inte har feber. Fick höra att man kan må så av lchf första veckan. Stämmer det?

Förutom det så känns det bra.

att
ni
vet.

God natt!

Längtar ändå

Jag pratade med Lilla Mus pappa i telefon.

Jag: Åh jag längtar så mycket efter att Lilla Mu ska vara här.
Han: Ja, jag med!
Jag: Haha jasså? Är hon så jobbig?
Han: Eh, hon är TRE!
Jag: Hahaha. Trotsig?
Han: Eh ja. Hon skäller ut oss. Hon ser sur ut och säger bestämt "NEJ!"
Jag: Hahaha


På väg

Just nu väntar jag på bussen som ska ta mig till stan. Jag ska till arbetsförmedlingen och känna mig värdelös. Näää hoppas inte. Hoppas han är snäll.


Meddelande från Flisan

Att fånga pinnar som husse och matte kastar är sjukt roligt. Jag ÄLSKAR det. Men jag vägrar komma tillbaka med dem, utan jag springer hellre ännu längre bort och lägger mig och tuggar på dem. Mmmm gott! Det räcker dock med att dem tar upp en ny pinne så springer jag på den istället. Det kan vara det bästa jag vet... förutom att bada i ån förstås. Det var ännu roligare. Helst av allt vill jag att dem ska kasta pinnar åt mig ut i vattnet, om jag har tur kanske vi kan göra det i sommar.

Hoppas hoppas.


Efterlängtat

En helt underbar vårdag som jag tänker fortsätta njuta av. Snart långpromenad!


Dessutom är maten väldigt god

Idag är tredje dagen vi äter lchfmat här hemma. Det känns underbart faktiskt. Jag har ännu inte fått speciellt ont i huvudet som det sägs att man kan få i början. Men jag dricker ganska mycket vatten så det kanske är därför. Dessutom är jag redan nu av med lite av sötsuget. Inte helt, på kvällarna vill jag gärna ha något men då tar jag en ölkorv och så är det bra så. Så småningom kan jag nog skippa den där korven också. Dessutom är motivationen på topp, på en och en halv dag hade jag gått ner 1,5 kg. Haha det är stört ju. 1,5 kg på EN OCH EN HALV dag. Nåja, fattar ju att det inte kommer gå så snabbt hela tiden men ändå.

Nu ska jag äta omelett!
Ha en bra dag!

Kan nog leva med den här maten

Idag är alltså första dagen som vi kör lchf här hemma. Dagens middag var hur god som helst. Detta bådar gott!

Kycklingfilé, tzatziki och gräddstuvad broccoli. Så. Jäkla. Gott.


Flisan

När Flisan kom till oss för två månader sedan var hon trött, överviktig, åt när hon ville, bajsade oregelbundet och var ganska ofta dålig i magen. Hon var kärleksfull och ville vara nära och mysa och ville hela tiden ha koll på att jag var i närheten. De senaste månaderna i hennes liv hade varit omtumlande. Hon hade fått flytta runt jättemycket och inte alls fått vad hon behövde.

Idag, två månader senare, är Flisan glad, pigg, starkare (känner på hennes ben att musklerna är mycket starkare). Hon har gått ner i vikt. Hon är inte trött på samma sätt, däremot är hon avslappnad. Hon kan ligga i soffan och stanna där även om jag går därifrån. Hon äter frukost och middag på samma tider varje dag och hennes mage är betydligt mycket stabilare nu. Hon är mer självständig och känns trygg.

Vi jobbar på att hon ska vara säker på att när jag går hemifrån så kommer jag tillbaka. Hon gillar inte att vara själv. Hon sitter länge på dörrmattan och väntar (har märkt det när jag varit borta kortare stunder). Till slut går hon och lägger sig, ofta i vår säng eller med min toffla. När jag senare kommer hem så blir hon överlycklig. Så lycklig att jag inte kan glädjas med det. För jag känner bara att hon har tvekat på om jag kommer tillbaka eller inte. Men jag kommer alltid tillbaka, och det kommer jag alltid att göra. Och det ska jag få henne att förstå, tids nog.

Jag Flisan

Det bästa hon vet, att springa löst i snön.

Den första måltiden

Idag börjar vi med lchf här hemma. Nu har jag precis ätit frukost och shit! Va gott det var. Skitgott.

Tonfiskröra med avokado.


Två funderingar

1. Varifrån kommer allt damm? Jag vet att det mesta av gruset och skiten på golvet beror på fyra söta tassar. Men dammet? På alla hyllor, bänkar och bord. Var kommer det ifrån och hur kan det komma tillbaka så fort?

2. Varför drömmer man för? Det tycker jag är väldigt onödigt. Det är ganska jobbigt att vakna på morgonen och känna att ÄNTLIGEN blev det tyst runt mig.

Så förbannat redo

Jag kan inte vänta. Varför ska jag vänta? Jag har läst att man ska sätta ett startdatum för att hinna förbereda sig och då satte jag 2 april för det kändes vettigt. Men nu går jag bara och väntar med att få sätta igång. Idag var vi hos en kompis och fikade och jag åt bulle. På vägen hem mådde jag nästan illa och kände att nej nu jävlar!

För att få hjälp i början och för att jag inte kan så mycket om det än, så kommer jag att använda mig av Katrins bok "Dags att bli smal". I den har hon färdiga inköpslistor, matscheman och recept på allt. Sedan när jag är lite mer insatt i det hela så kan jag börja göra egna scheman.

Jag vill verkligen det här nu och jag vet att det kommer att bli skitsvårt. Speciellt med sockret. ÅÅhh det ska bli så skönt att bli av med sockret. Jag längtar! Imorgon åker vi och handlar och sen kör vi från och med tisdag. 20 mars är mitt nya startdatum och jag är så jävla redo!



"INTE mamma och pappa!"

Skypade precis med min älskade Lilla Mu. Jag längtar SÅ himla mycket efter sista helgen i mars då vi ska åka och hämta henne så att hon får vara här hos oss i några dagar. ÅÅhh vad vi ska mysa.

Ja, vi skypade ja.

Jag: Vet du, snart kommer jag och Mutysken och hälsar på er.
Lilla Mu (ler stoort): Ja! Och Flisan!
Jag: Och när vi åker hem sen, då ska du få följa med oss hem.
Lilla Mu vänder på huvudet och sneglar upp på sin pappa och så ler hon ännu större och nickar: INTE mamma och pappa! Inte mamma och pappa följa med!
Jag: Nej bara du. Så på dagarna kommer Mutysken att jobba, då får jag och du och Flisan mysa hela dagarna.
Lilla Mu: Ja, mamma och Mutysken får mysa.

Ehhh ja och där ville jag inte lyssna mer.


LCHF

Jag startar denna helg med en powerwalk i skogen tillsammans med Flisan. Riktigt skönt. Och nu ska jag snart äta ägg och bacon till frukost.

Jag har bestämt att från och med måndag den 2 april så kör jag enbart LCHF mat. Är sjukt taggad och fram tills dess ska jag googla, handla och börja förbereda kroppen på att aldrig mer(nja men typ) få i sig socker eller kolhydrater.

Heja på mig, det lär behövas!


Inte på blogghumör

Hur kommer ni på allt att skriva om?

Nåja, jag har inredningsmani igen. Just nu pysslar jag i köket. Bordet är nu laserat. Fint? Ja.


Tjejkväll

Snart kommer en kompis på besök. Vi ska äta tacos, titta på film och snacka skit om knäppa människor.

Ha en fin kväll!


Soran Ismail

Soran var skitbra! Det är sjukt imponerande när en och samma person kan stå rakt upp och ner på en scen i 90 minuter och prata, och det är underhållande hela tiden och stundvis skrattar man så man får tårar. Finns det något jag inte skulle klara av (jag vet, sjukt svårt att hitta något) så är det det. Bra Soran!

Nu ska jag slipa bordet igen. För det behöver göras en gång till. Suck! Sedan får vi se om jag kan gå på med färgen. Hoppas hoppas.

God morgon!

Hon kanske ska få en egen mobil?

Efter någon timme på balkongen och teoriboken (körkort) så gick jag in för att kramas lite med Flisan. Vi la oss på sängen och gosade och fem minuter senare låg vi båda och snarkade. En timme senare är jag nu sjukt groggy och vet knappt vad det är för dag. Måste vakna till nu. Ikväll vankas skojigheter. Flisan ska hälsa på mamma och jag och Mutysken ska ut och äta och sedan på Soran Ismails show i konserthuset. Det ska bli väldigt kul, jag har bara hört bra saker om den showen.

Vad ska jag ha på mig?

Flisan smsade med mamma igår.

Den bästa av morgonpromenader

God morgon!


Dags för vårskriket snart?

Det gick bra att bordet. Förutom att det var sjukt jobbigt och kanske måste göras igen.

Flisan låg i solen på balkongen och njöt under tiden.


Nytt projekt

Okej, då börjar projektet "fåköksbordetfint". Så här ser det ut idag:

(fast med en grön matta under)

Vi är lite osäkra på om det går att lasera det vitt, men vi gör ett försök. Så nu ska jag börja med att slipa det.
Hörs senare i dammet!

Byter plats

Jag byter ut den ena snarkande älsklingen mot den andra snarkande älsklingen och ligger kvar lite för länge i sängen idag.

God morgon!


Okej då, om du insisterar så

Jag har länge velat måla om vårt köksbord. Idag är det någon slags trä, ganska mörkt. Jag vill måla det vitt och jag har tjatat och tjatat och tjatat. Men det har varit tvärnej!

Så idag var jag på stan och så hittade jag ett köksbord som var svart, som jag tyckte var väldigt fint och dessutom på rea. Så jag ringde Mutysken.

Jag: Duuu, jag hittade en sak på Household.
Mutysken: Jasså? En klänning? (Tanken var att jag skulle ner på stan för att kolla kläder.)
Jag: Hehe näää, asså ett... köksbord. Ett svart. På rea.

Tystnad.

Jag: Ja asså det var nedsatt ganska mycket och dessutom var skyltexet ännu billigare.
Mutysken: Undrar om du inte ska få måla det vi har vitt istället.
Jag: Okej... (JAAAAAAAAAAAAAAAAA)

En härlig måndagsmorgon

- Jag skulle på möte på Arbetsförmedlingen idag, men vaknade av att de ringde och ställde in. Min handläggare var sjuk. Så nu ska jag istället åka in till stan för att kolla kläder. Yey! (Jaja jag vet, mötet blir en annan dag. Men just idag var det ganska skönt.)

- Jag fick klartecken från min bror (Lilla Mus pappa) att jag och Mutysken kan komma upp till dem helgen innan påsk, för att sedan på vägen hem ta med oss Lilla Mu hem så att hon får vara hos oss en hel vecka utan mamma och pappa. Då hinner vi få massa tid tillsammans innan den intensiva påskhelgen kommer, faster behöver liksom mer tid med sin lilla älsklingstjej. Jag längtar!

- Som om inte det vore nog så var det vår ute när jag vaknade. På riktigt vår, nästan så att halsduken kändes överflödig.


Idag har vi lärt oss...

... att om man badar i ån fast matte och husse säger att man inte får - då måste man duscha när man kommer hem.


Jag var ner till tvättstugan

När jag kom hem satt Flisan så här i soffan.


Enda dagen som mulet går bra

Den perfekta fredagen. Vi städade igår, jag färgade håret igår, jag lagade mat som blev över till rester idag. Så idag ska jag bara vara. Jag vaknade med lite feber och Flisan hoppade upp i sängen när Mutysken åkte till jobbet. Sedan somnade vi som två stockar och sov till 10.

Dessutom är det mulet ute, vilket passar en sådan här dag perfekt.

Ha en bra fredag hörni!

Lite mer inredningstjat

Jag provade lite med mattorna igår. Så här då?

Den gröna stora mattan hamnade i vardagsrummet.



Den svarta som tidigare var i vardagsrummet hamnade i köket.


Framför bänken tog jag två svarta och en grön. Men jag har inte bestämt mig än. Kanske ska ta tre svarta och lämna tillbaka alla gröna?


Vad tycker ni?

Grönt är skönt

Eller hur? Säg ja.



Nu är frågan. Vi har denna gröna matta under matbordet. Framför diskbänken ligger tre likadana fast mindre. Ska dem få ligga där eller blir det för mycket grönt? Säääg!


God morgon!

Flisan fick några nya leksaker igår. Hennes första här hos oss. Vad jag vet så har hon inte haft så många leksaker tidigare.

När någon kommer in genom ytterdörren, det kan vara någon av oss eller någon annan som kommer för att hälsa på, så springer genast Flisan för att hämta något att bära. Det kan vara hennes tuggben, det kan vara badrumsmattan (den låg närmast vid tillfället), men oftast är det min toffla. Hon har gjort min toffla till sin typ snuttefilt. Ibland när hon är hemma själv så ser jag hur tofflan ligger i hennes säng, då har hon legat och myst med den. Igår köpte jag ett... ja vet inte vad det heter, men tygben? Hon verkade tycka om den först och såg lite mallig ut, men vi får se om den kan utkonkurrera tofflan.


Hon fick också en boll som man ska gömma godis i. Hon var lite fundersam först, tittade på mig och undrade var godiset kom ifrån. Jag visade henne några gånger och till slut så började hon ana att godiset fanns i bollen. Vid ett tillfälle så åkte bollen in under tv-bänken, vilken är väldigt lätt för henne att krypa in under då den sitter ganska högt upp. Hon gick för att hämta bollen men glömde att ducka så hon gick in med huvudet rakt i bänken. Det såg ganska kul ut, hon visste först inte hur hon skulle få ut bollen. Men även det gick. Och till slut så ramlade det ut godis ur bollen när hon pysslade med den.


Min lilla gumma, det tar ett tag men till slut fattar hon. Dessutom får jag numera borsta hennes tänder! Vi gör framsteg varje dag.

I have to CHILL!

Jag har varit lite frånvarande ett par dagar. Har ägnat mig åt livet. Har dessutom blivit lite halvt sjuk och känt mig lite låg. Igår var jag ute på lite ärenden först och resten av dagen låg jag i soffan med Flisan. Det är tur jag har Flisan, annars hade jag nog deppat ihop totalt. Vi hade tur som hittade varandra.

Hursomhelst jag låg i natt och hackade tänder för jag hade sådan feberfrossa. Så idag blir det lugnt. Ska bara tvätta och städa och plocka ur diskmaskin och...

God morgon!


Tråkiga nyheter

Mutysken ringde mig från jobbet häromdagen.

Mutysken:
Jag är rädd att jag har lite tråkiga nyheter.
Jag: Okej?
Mutysken: Jag tror vi måste till Ikea någon dag.

Idag har dagen kommit. Yehoooooo!

Solig lördag i firandets tecken

Vi har redan hunnit vara på ett kalas. Om några timmar ska vi på ett nytt. Just nu slappar vi i soffan och jag undrar hur jag ska lyckas få fint hår till ikväll utan att göra något med det. Jag orkar nämligen inte det.

Här är några bilder från idag:


Orkar inte hitta på en rubrik

Har haft en underbar fredag. Varit ute och gått, suttit på balkongen under en filt och pratat med kompisar i två timmar. Så sjukt härligt. Två timmar i vindstilla och sol. Sedan varit ute och ätit kinamat med Mutysken, en vän till honom plus min bror.

Ja och nu är jag hemma och tänker äta lite chips och måla naglarna.


Hen och jämställdhet

Jag kan inte hålla mig utanför. Jag måste få lägga mig i debatten. Jag har pluggat till lärare och har diskuterat genus så många gånger i mitt liv att jag kan alla argument. Jag är totalt för ett jämställt samhälle, såklart. Jag vill att män och kvinnor ska behandlas rättvist. Alltså, rättvist utifrån vad den människan behöver. Med det menar jag alltså inte att ALLA män och ALLA kvinnor ska säga/göra/få/tycka exakt likadant.

Jag vill att alla ska ha samma förutsättningar utifrån deras enskilda behov.

Att ta bort könen helt tycker jag låter absurt. Vad är syftet med det? Vad är tanken bakom det? Vad hjälper det? Jag tror det skapar större förvirring i samhället, för barnen inte minst. Kvinnor och män ÄR olika, fysiskt. Så är det, har alltid varit och kommer alltid att vara. Det betyder dock inte att vi ska ha olika förutsättningar i livet. Jag tror att genom att ta bort hon och han så sätter vi fokus på helt fel saker. Det är inte det som är problemet i samhället och i jämställdhetsfrågan.

Jag kan förstå vissa argument, absolut. Till exempel att vi är människor allihop men att vi alla ser olika ut. Då undrar jag bara: genom att säga hen till alla - ser vi då alla som lika mycket värda? Jag tror inte det, inte på lång sikt heller. Jag tror att vi lägger energi på fel sak, genom att göra så visar vi för barnen att det är något fel på att vara till exempel pojke (eller flicka).

Vi är män, vi är kvinnor, vi är människor allihop. Låt det vara så. Låt oss inse att människor OAVSETT kön är lika mycket värda MEN att vi är olika fysiskt. Vi är män, vi är kvinnor, vi är människor.

Hurtbulle

Klockan är 10 och jag har redan gått morgonpromenad med Flisan, bäddat sängen (HATAR DET!) och skurat golven. Det behövs nästan varje dag när det är det här vädret, det är så många små gråa tassavtryck överallt. Solen skiner och snart ska jag ta med mig Flisan på en lång lång lång promenad ner på stan till en park där vi ska möta upp en kompis. Jag är lite tveksam till promenaden, jag vet inte om jag mitt i kommer få så ont i ryggen att jag inte kan ta ett steg till. Men jag vill så gärna!

Hörrni det är fredag, solen skiner och jag känner mig oförskämt pigg.

God morgon!


Vad tycker vi om smilegubbar?

Jag är så trött så trött. Börjar snart se prickar på skärmen. Det har varit en ganska intensiv dag. Men jag måste säga, hur härligt är det inte med den här solen? Nu börjar mina vårkänslor komma på riktigt. Har till och med tagit fram vårjackan. (Här vill jag göra en smilegubbe men det tar emot, varför tar det emot?) Jag och Flisan var ute i skogen länge idag och jag blev så varm så det kändes som ett träningspass efteråt. Det är härligt. Vem behöver ett gymkort när man har en hund liksom?

Sedan var då dags för veterinären. Jag vet inte vem som tyckte det var jobbigast, jag eller Flisan. Att se henne hållas fast och hållas ner på britsen samtidigt som hon tittar på mig med sina stora ögon. Det gör lite ont i mig måste jag säga. Kisset var bra, det var ingen urinvägsinfektion kvar. Hon mådde bra och livmodern är det ingen fara med. (Det var det jag var mest orolig för) Däremot har hon tandsten som måste tas bort och då behöver dem ge henne lugnande. Och i samma veva kommer de ta bort två knölar som hon har på ryggen. Vi fick höra att det "bara var två fettknölar" men det var tydligen inflammerade talgkötlar som kan växa och bli jättestora och besvärliga. Han berättade nån skräckhistoria om några som inte ville ta bort dem först men sedan kom in akut och de fick öppna upp huden runt hela halsen och plocka ut två tennisbollar. Så i april ska min lilla Flisan få lugnande och ta bort tandsten och knölar. Jag får lite ångest redan nu, men jag ska skärpa mig. Det är ju ingen fara men jag är lite rädd för det där lugnande. Men hellre det än större knölar och tandlossning.

Jaha ja. Nu vet ni hur Flisan mår. (smilegubbe....)

Nu ska jag sova tror jag. God natt!

Ingen vanlig dag idag minsann

Idag fyller världens bästa Jossa år. Så nu tycker jag att var och en av er går till hennes blogg HÄR och säger grattis till henne. Då kommer hon bli glad, det vet jag. Seså. Iväg med er nu!
Grattis underbaraste vän!
Jossa fullt upptagen med att öppna paket hon fick av oss i fredags.

Vilket luktar egentligen värst - kiss eller bajs?

I eftermiddag ska vi med Flisan till veterinären. Han ska bland annat göra ett urinprov då hon i höstas hade urinvägsinfektion som aldrig följdes upp. Vi fick instruktioner om att ta med oss kiss.

Ehh jaaahaaaaja.

Hmm. Då var det dags för morgonpromenaden då. Jag tog med mig en matlåda och höll kort koppel när vi kom ut. Hon gick precis intill mig utan att jag behövde säga till henne att göra det. Hon tittade på lådan och på mig. Så kom vi till det ställe hon brukar kissa först och så kis... nähä, inget kiss. Hon tittade upp på mig igen. Hon visste precis vad jag ville och hon tänkte hålla ut på det så länge som möjligt. Så jag fick gå där som ett flum med en matlåda och redo att dyka ner. Till slut så, kissade hon och jag lyckades fånga upp det i lådan.

Duktiga vi var! När jag kom in hällde jag över det i en glasburk som nu står i kylen.

God morgon!

RSS 2.0