Borsta tänderna

Vi köpte en tandborste och tandkräm till Flisan nyligen. Så idag tänkte jag att vi börjar med det efter frukosten, gör det till en rutin. Det var MYCKET svårare än vad jag kunde tro. Hon verkar inte vara så van vid att någon håller på i hennes mun, plus att jag aldrig har gjort det tidigare.

Vi började lugnt, hon fick nosa på tandborsten och sedan tog jag på lite tandkräm och hon fick nosa vidare. Jag provade att öppna munnen på henne försiktigt några gånger. Hon blev lite orolig så vi tar det lugnt. Det var första lektionen. Imorgon fortsätter vi, vi fortsätter i ett lugnt tempo tills hon visar att hon känner sig trygg med att jag håller på i hennes mun.

Jag hatar tandläkaren, så jag förstår henne.

Kommentarer
Postat av: Diana

Snälla Pepsi som annars gick med på det mesta vägrade tandborstning. Inte ens när vi krämade in skiten med leverpastej så gick hon på det...

2012-02-22 @ 15:35:23
URL: http://decdia.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Fortsätt med ditt underbara tålamod, så blir det säkert bra till slut. Små babysteps brukar funka. Men om det inte fungerar, så är ett alternativ att ta till ex en kökshandduk (eller nåt annat tyg) och torka av tänderna med den. Ofta är det lättare för hunden att acceptera. Inte lika bra, men bättre än inget.

2012-02-22 @ 19:52:15
URL: http://svorskan.se
Postat av: Britt

Det kanske finns någon liten informativ film på You Tube ni kan kolla på tillsammans? ;D

2012-02-22 @ 21:17:44
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: Gun

Lilla Flisan, det är inte lätt att vänja sig vid allt konstigt som folk hittar på. :)

2012-02-22 @ 22:43:44
URL: http://horni.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0